Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας…

   Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του, συμμετείχε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στην 3ωρη Στάση Εργασίας που προκήρυξε η Δ.Ο.Ε (11:30 μέχρι λήξη του ωραρίου) και πραγματοποίησε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας της Ν.Δ κ. Γιάννη Αντωνιάδη, τη βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτη Πέρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Φλώρινας κ. Σωτήρη Βόσδου καθώς και την Δ/ντρια Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, στους οποίους επέδωσε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  Το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς μας, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της Παι-δείας και της Υγείας.
  Χιλιάδες εκπαιδευτικοί νεοδιόριστοι, αν και έχουν συμπληρώσει τη διετία ως δόκιμοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την άρνηση του Υ.ΠΑΙ.Θ. να τους μονιμοποιήσει (αξιοποιώντας διάταξη του ν.4589/19 του Γαβρόγλου), ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να εφαρμοστεί η «ατομική αξιολόγηση» του νόμου 4823/21.
  Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., με την πρόσφατη τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή, αναγνωρίζει τη δυνατότητα σε όσους νεοδιόριστους έχουν συμπληρώσει τη διετία να μπορούν να γίνουν διευθυντές άλλα όχι μόνιμοι.
  Δεκάδες χιλιάδες νηπιαγωγοί και συνάδελφοι σε ολιγοθέσια δημοτικά, εν έτη 2022 αντιμετωπίζονται ακόμη διαφορετικά από όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς (δεν προβλέπεται καμία μείωση στο ωράριό τους). Για πολλά χρόνια η αρχής της ισότητας στην εργασία καταστρατηγείται βάναυσα για όλους αυτούς τους/τις συναδέλφους.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνουμε καθημερινά τον δικό μας αγώνα  για να κρατήσουμε όρθιο το δημόσιο σχολείο, αγώνα για να μορφώσουμε και να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά του λαού μας. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα που βρίσκουν την έκφρασή τους μέσα στο δημόσιο σχολείο και μάλιστα χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη.
    Ο μισθός μας μειώνεται, εξανεμίζεται από το τεράστιο κύμα της ακρίβειας και του ενεργειακού κό-στους. Η αγοραστική δυνατότητά μας έχει μειωθεί μέχρι και 60% από το 2011 μέχρι σήμερα και σε αυτό συντελούν η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης για τη διετία 2016 – 17 και η μείωση  του αφορολόγητου.
Αγωνιζόμαστε για
- Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων
- Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ  2016 – 2017
- Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί
- Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων  που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
- Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
- Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.
  Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό μας έργο! Στηρίζουμε το Δημόσιο Σχολείο για μια καλύτερη Παιδεία προς όφελος των μαθητών μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.