Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

50 Χρόνια πριν: ...«Οι εισαγόμενοι εις τα Γυμνάσια Αμυνταίου και Αετού»!


   Ένα μικρό ιστορικό αφιέρωμα, ένα «συμβολικό δώρο» σε όλους όσους μαθητές και μαθήτριες εισήχθησαν από το Δημοτικό στην Α’ Τάξη των Γυμνασίων Αμυνταίου και Αετού, έτσι όπως δημοσιεύτηκε 50 χρόνια πριν!, τον Ιούλιο του 1973, στην εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς»…
  Σε όλους τους συμμαθητές και συμμαθήτριες μου, σε όλους τους αναγνώστες μας και σε όλους τους καλούς ανθρώπους, με τις θερμότερες ευχές για μια Νέα, Ευτυχισμένη Χρονιά!!!

 

4 σχόλια:

  1. ...Θυμαμαι,οταν με αγωνια ψαχναμε το ονομα μας,στη λιστα των προβιβασημων,που καρφιτσωνε στο πινακα ανακοινωσεων, ο κυρ Κωστας,εκεινο το εφιαλτικο,στο τελος της λιστας,και μετα τα ονοματα των''μετεξεταστεων''...Παντες οι λοιποι,απορριπτονται!!!Σιγουρα,καποιοι,απ τους''λοιπους'',πετυχαν αργοτερα στη ζωη τους,κι ειχαν ταλεντο,κι ικανοτητες..περα απ τη στενοκαρδη,φαρισαικη,επιπολαιη,διεκπαιρωτικη λογικη,της κοινωνιας του σχολειουΑ.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Το Γυμνασιο της φωτο,του Αμυνταιου,κτιζονταν αρχες δεκαετιας του 60,για χρονια...Ηταν το στεκι,των παιδιων,της γειτονιας μας,οπου παιζονταν, η καθε τοτινη,παιδικη/εφηβικη, αταξια(με κυριαρχα το..τσιγαρακι,ψευτομαγκιες,μικροσυμμοριες, αθωα σεξουαλικοτητα,κι επιδειξη αντρισμου)..Τα χρονια,πριν τον σημερινο,παιδικο υπερπροστατευτισμο,που σιγουρα αφηνει πισω του..20αχρονα..παιδια,που θα βρεθουν μονα τους,σ εναν αγριο,ανταγωνιστικο, σημερινο κοσμο...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..Κατασκευαστης, του Γυμνασιου, οπως και των πλειστων δημοσιων κτηριων τοτε,στη περιοχη(σχολεια,παιδικοι σταθμοι,κοινοτητες)ο εμβληματικος,μηχανικος/εργολαβος,που εφτιαξε αθανατα,χωρις κλεψιες και λαμογιες εργα,ηταν ο Χρηστος Καρβουνιαρης..Κι αντι για αναθηματικες πλακες που γραφουν..''εγκαινιαστηκε το παρον, απο τον υπουργο,,κυριο φουφουτο'',θα επρεπε, να γραφεται το ονομα του δημιουργου του,κι η χρονια κατασκευης,για να βλεπουμε,απ τη κατασταση του εργου, το αν εκλεψε, η οχι..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γυμνάσιο Αετού δεν υπήρχε.Τα παιδιά του Κ.Κ.Αετού ήταν συμμαθητές μας στο Γυμνάσιο Αμυνταίου.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.