Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Σημαντικές ανακοινώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για τη θέρμανση της Φλώρινας…

   Στην Αθήνα χθες, 14/11/2022, σε συνέχεια του μεγάλου παμφλωρινιώτικου συλλαλητηρίου, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για τη θέρμανση της Φλώρινας είχαν σειρά επαφών με αρχηγούς και στελέχη κομμάτων αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες. Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιαννάκης ως δήμαρχος της έδρας του νομού και ο Πρόεδρος της ΕΕΚΕ κ. Ραυτόπουλος.
 
Η συντονιστική επιτροπή συναντήθηκε κατά σειρά με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, με αντιπροσωπεία του ΜΕΡΑ25, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.
  Σε όλες τις συναντήσεις τέθηκαν επιτακτικά τα προβλήματα των κατοίκων ολόκληρου του νομού σε σχέση με το υπέρογκο κόστος της θέρμανσης.
 
Όλοι δεσμεύτηκαν, κατανοώντας το ζήτημα, να αναδείξουν μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας το μείζον αυτό πρόβλημα και να συμβάλλουν στην ελάφρυνση των νοικοκυριών της περιοχής μας. Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το κόμμα του θα καταθέσει για το θέμα και σχετική τροπολογία στη Βουλή που θα αφορά ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.
  Στη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής με τον Υφυπουργό Οικονομικών εξειδικεύτηκαν οι προτάσεις και τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν. Ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης είναι ήδη μεγαλύτερο και δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί στον Υπουργό Οικονομικών τα εξής μέτρα όσον αφορά την περιοχή της Φλώρινας:
- Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης (αφορά όλες τις μορφές θέρμανσης).
- Κατάργηση του πληθυσμιακού κριτηρίου των 10.000 κατοίκων για τις άλλες μορφές θέρμανσης (πέλλετ και καυσόξυλα). Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να επιδοτηθούν και οι κάτοικοι της πόλης της Φλώρινας για πέλλετ και καυσόξυλα.
- Ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

 
Τα παραπάνω μέτρα είναι πολύ σημαντικά και θα πιέσουμε για την γρήγορη νομοθέτησή τους ώστε πλέον να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να λάβουν το αυτονόητο για την περιοχή μας επίδομα θέρμανσης.
  Το συλλαλητήριο ήταν μόνο η αρχή. Αναμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις επιφυλασσόμαστε για τις δικές μας κινήσεις και αντιδράσεις έως ότου δικαιωθούμε.
  Και όπως πολλές φορές έχουμε δηλώσει “χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.