Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε δράσεις εξωστρέφειας & προώθησης τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων στις Η.Π.Α…

   Με αφορμή την πρόσκληση συμμετοχής που έλαβε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης “Greek Gastronomy Workshop” στη Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. το οποίο αποτελεί ένα ξεχωριστό  γεγονός για την ανάδειξη των ελληνικών, ποιοτικών, προϊόντων διατροφής αποφασίστηκε η συμμετοχή, με παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κου. Γιώργου Κασαπίδη με στόχο, παράλληλα, την υλοποίηση μίας σειράς σημαντικών επαφών που θα συμβάλουν στη βελτίωση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των επιχειρήσεων της.
  Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του βρίσκονται στη Νέα Υόρκη από τις 14 έως τις 19 Νοεμβρίου, όπου και θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με φορείς του επιχειρηματικού κόσμου της ελληνικής ομογένειας και άλλων φορέων. Παράλληλα, θα επισκεφτούν και την Επιχειρηματική έκθεση Hermes Expo International που πραγματοποιείται στο New Jersey.
  Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών του Περιφερειάρχη, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με την μόνιμη αντιπρόσωπο του ΟΗΕ, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών & Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, τον Γενικό Πρόξενο της Νέας Υόρκης καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Ελπιδοφόρο.
  Αξίζει να επισημανθεί πως ο Περιφερειάρχης προσκλήθηκε, από τον πρόεδρο του ΠανΜακεδονικού Συλλόγου να δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη με ακροατές την ελληνική ομογένεια.
  Βασικός στόχος και επιδίωξη αυτής της αποστολής του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη είναι να αποτελέσει Πρεσβευτής των ΔυτικοΜακεδονικών, ποιοτικών, προϊόντων αγροδιατροφής, διευκολύνοντας την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών τόσο με την ελληνική ομογένεια όσο και με αλυσίδες τροφίμων στις οποίες τα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας θα μπορούσαν να διεκδικήσουν, με αξιώσεις, μια θέση στο ράφι τους, και κατά συνέπεια να διεισδύσουν στη μεγάλη αμερικανική αγορά.
  Το έργο του Περιφερειάρχη  στην αποστολή του αυτή συνεπικουρείται από την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.