Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση εργασίας με θέμα τη Δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή «Μεράς» του Δήμου Αμυνταίου…

   Τη Δευτέρα  28 Νοεμβρίου 2022,στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Αμύνταιου Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων της ΑΝΚΟ πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα τη Δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή «Μεράς» του Δήμου Αμυνταίου, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης οργανωμένων χώρων υποδοχής επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
 
Τα Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα ακολουθούν ένα στρατηγικό σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιοχής και αναπτύσσονται, μεταξύ άλλων, γύρω από μία Θεματική που εκπορεύεται και αλληλοεπιδρά με τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας μεγιστοποιώντας τις προσδοκώμενες ωφέλειες.
  Το έργο αυτό θα αποτελέσει κοιτίδα της οικονομικής άνθισης για την τοπική κοινωνία καθώς διαμορφώνει μια σειρά θετικών επιπτώσεων που δημιουργούν πολλαπλά οφέλη για την πλειοψηφία των πολιτών και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Με ισχυρή παρουσία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στον Δήμο Αμυνταίου, η ενθάρρυνση οργανωμένων ενοποιημένων χώρων βιομηχανικών συγκεντρώσεων γύρω από δραστηριότητες που δημιουργούν Θεματικές προίοντικές αλυσίδες αξίας είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιδιωκόμενη αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου με οδηγό τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και ενός πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου με ανοιχτούς ορίζοντες.
  Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Αναστασία Αλληλόμη, ο Διευθυντής Τοπ. Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Στέργιος Κιάνας, o Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σάββας Σαπαλίδης, και ο Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόριος Σιάτσκας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα κ. Μπούκτσης Λάζαρος και ο κ. Δέλλιος Θωμάς και Συνεργάτες του Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.