Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Κώστας Τσιάρας: «Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα μετά το 2025 θα έχει μία εντελώς διαφορετική μορφή»… (ΒΙΝΤΕΟ)

   «Με βάση αυτό που έχει προηγηθεί δηλαδή με βάση τις νομοθετικές αλλαγές τις οποίες επιχειρήσαμε, με βάση το γεγονός ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος προγραμματισμός ολοκλήρωσης των ψηφιακών δράσεων στη δικαιοσύνη, που ήδη είναι ορατές, αλλά θα ολοκληρωθούν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο από σήμερα που μιλάμε και μετά, εκτιμώ ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα μετά το 2025 θα έχει μία εντελώς διαφορετική μορφή», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε ερώτηση μας αν είναι ικανοποιημένος από την απονομή της δικαιοσύνης μετά την επίσκεψη του στο δικαστικό μέγαρο της Φλώρινας, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.
 
Ο κ. Τσιάρας στη δήλωση του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του υπουργείου του μέχρι σήμερα  και στον εκσυγχρονισμό του λέγοντας πως… «τα προηγούμενα τρία χρόνια έχουμε εκσυγχρονίσει το σύνολο των κωδικών της δικαιοσύνης, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προωθούμε και συγκεκριμένες πολιτικές που αφορούν στην ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης, στον εκσυγχρονισμό και στην κατασκευή νέων δικαστικών Μεγάρων αλλά βεβαίως και σε μία γενικότερη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η δικαιοσύνη να κινηθεί με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς».
  Ανέφερε ότι η απονομή της δικαιοσύνης στη Φλώρινα αλλά και σε πολλούς περιφερειακούς νομούς κινείται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, συνολικά όμως υπάρχει ένα πρόβλημα σ’ ότι αφορά τον χρόνο απονομής της.
  Παρέπεμψε στο μέλλον τη λύση των  τα λειτουργικών προβλημάτων του δικαστικού μεγάρου της Φλώρινας και είπε πως… «με πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα κυρίως για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα του εξαιρετικού αλλά βεβαίως με ανάγκες δικαστικού Μεγάρου της πόλης».
  Θα περιμένουμε να δούμε στο «επόμενο διάστημα» τι λύσεις θα δώσει ο κ. Υπουργός.
  Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι οι ρυθμοί επίλυσης των προβλημάτων του επικεφαλής του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πολύ αργοί. Χρειάστηκε 3.5 χρόνια για να επισκεφθεί τη Φλώρινα και θα λήξει η θητεία του και ακόμα καταγράφει προβλήματα. Το ερώτημα είναι σε πόσα τέρμινα θα τα λύσει;
  «Βρίσκομαι εδώ ακριβώς μέσα στα πλαίσια των πολλών και διαφορετικών επισκέψεων που γίνονται ανά την Ελλάδα από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να δω και να καταγράψω συγκεκριμένα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν τον ακριτικό νομό Φλώρινας».
  Ο κ. Τσιάρας την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση  και την συμβολή της στην «πραγματική ανάπτυξη», με την συνεχή παρουσία της σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας.
  Αλήθεια κε Υπουργέ, περιοδεύσατε σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εκτός από την ανάπτυξη που σας μεταφέρανε τα κομματικά σας στελέχη, είδατε πουθενά ανάπτυξη;
  «Εκτιμώ ότι η προσπάθεια που γίνεται συνολικά από την κυβέρνηση να βλέπει όλη την Ελλάδα με επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και με επισκέψεις του πρωθυπουργού, που θα βρεθεί και εδώ θα βρεθεί παντού σε όλη την Ελλάδα, να έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε στην πραγματική ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο της πατρίδας μας». 
  Από την επίσκεψη του κου Υπουργού στην περιοχή μας δεν μπορούσε να λείψει και η παρουσία του σε τοπικές κοινότητες. Επισκέφθηκε λοιπόν το Αρμενοχώρι και το Αμμοχώρι, συνομιλώντας με κατοίκους.
  Προφανώς ο κ. Υπουργός τους ανέφερε πόσο προσπαθεί να τους βοηθήσει η κυβέρνηση σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο και πόσο καλό τους κάνουν τα «αγροτοδικεία» που στήθηκαν επί των ημερών του για τους αγρότες συνδικαλιστές. Τώρα αν το βιος τους αφανίστηκε από την ακρίβεια που έφερε η κυβέρνηση αυτό είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο».
  Να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε το δικαστικό μέγαρο Φλώρινας, συναντήθηκε με τον δικηγορικό Σύλλογο και την ΔΕΕΠ Φλώρινας και επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Φλώρινας, το Αμύνταιο, το Αρμενοχώρι και το Αμμοχώρι. 
Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

 

2 σχόλια:

  1. ..Κυριε Μπαμπη,νομιζω οτι δεν καταλαβατε,οτι,αυτο το..ραλυ επισκεψεων ,πρωθυπουργου και κυβερνητικων,στην αλλη Ελλαδα,εκτος του τουριστικου ενδιαφεροντος,σχετιζεται,με τη..μεγγενη,των επικειμενων εκλογων..Καλα..ειναι καταφανως πρωτη η ΝΔ,κατα τις πετσωμενες δημοσκοπησεις,αλλα,αν δεν ειναι;;;;Τοτε,τι γινεται;;;Παραλληλα, γινεται και μια καταγραφη προβληματων(ελαχιστα που υπαρχουν),τα οποια θα επιλυθουν..του αγιου φουφουτου,ανημερα!!!!Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Κι αυτο το σκυθρωπο υφος,στο video,των κυβερνωντων μας,..μας βαζει σε ευλογες σκεψεις,εμας..το σκανταλιαρικο ποπολο...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.