Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φλώρινας σε συνάντηση εργασίας του προγράμματος «Πρωτοβουλία για τις λιγνιτικές υπό μετάβαση περιοχές στα Δυτικά Βαλκάνια»…

   Το Επιμελητήριο Φλώρινας συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε από 12 έως και 14 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας   στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  «Πρωτοβουλία για τις λιγνιτικές υπό μετάβαση περιοχές στα Δυτικά Βαλκάνια».
  Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσει τις χώρες και τις περιφέρειες να απομακρυνθούν από τον άνθρακα προς μια οικονομία ουδέτερη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτή η μετάβαση είναι δίκαιη.
  Επιδίωξη της συνάντησης εργασίας είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών, γνώσεων μεταξύ της
υπό μετάβασης περιοχής της Φλώρινας και της περιοχής Bitola της Βόρειας Μακεδονίας.
  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σαπαλίδης Σάββας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την ανάπτυξη ενός παραγωγικού μοντέλου αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΠΕ Φλώρινας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας των γειτονικών χωρών για την επίτευξη της απολιγνιτοποίησης στην ευρύτερη περιοχή.
  Τη συνάντηση εργασίας χαιρέτισαν με επιστολές τους ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ Αντωνιάδης Γιάννης, η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κα. Πέρκα ενώ στη συνάντηση  παρέστησαν  και  απεύθυναν χαιρετισμό  εκ
μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής oι συντονιστές   του «προγράμματος ανταλλαγής των Ευρωπαϊκών χωρών υπό μετάβαση» κ. Carsten Rothballer και κ Timon Wehnert, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι κ Βιδούρης Αλέξανδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κ Βόσδου Σωτήριος, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ Γιαννάκης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ Σαπαλίδης Σάββας, η συντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα  κα Τογκαρίδου Κων/να, ο συντονιστής του προγράμματος για την Βόρεια Μακεδονία κ Αlexandar Dedinec.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας
Σαπαλίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.