Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Σε παρωδία εξελίχτηκε το συλλαλητήριο στη Φλώρινα Απογοήτευσε για άλλη μια φορά τους πολίτες…

   Πολύ κατώτερο των προσδοκιών αποδείχτηκε το συλλαλητήριο Φλώρινας της Τετάρτης 5/10/22, γιατί ενώ περιμέναμε την δυναμική παρουσία  μερικών χιλιάδων συμπολιτών μας,  συμμετείχαν μόλις μερικές εκατοντάδες.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν ξεπερνούσαν τους 700, κι ας δήλωσαν συμμετοχή με ανακοινώσεις τους στον τοπικό τύπο η συντριπτική πλειοψηφία συλλόγων και σωματείων.
  Οι πολίτες αποδοκίμασαν με την απουσία τους κινητοποιήσεις που όχι μόνο θετικά αποτελέσματα αλλά ούτε καν εντυπώσεις μπορούν να δημιουργήσουν. Κι αυτό ας το σκεφτούν καλά συνδικάτα και σωματεία.
  Από μαζικούς φορείς όπως οι αγρότες, οι επαγγελματίες, τα συνδικάτα απουσίαζε   η οργανωμένη παρουσία τους. Ήτανε λίγοι και σκόρπιοι.
  Θεώρησαν πως ένα άψυχο χαρτί στο οποίο αναφέρανε ότι στηρίζουν το συλλαλητήριο,  τους απελευθέρωνε από την υποχρέωση τους να συμμετάσχουν σ αυτό αλλά και από τις ευθύνες τους για ότι θα ακολουθήσει τους μήνες του χειμώνα που έρχονται.
  Ο λαός λέει πως όπως έστρωσες έτσι θα κοιμηθείς. Με ταμπέλες δεν κερδίζονται αγώνες…
  Μεγάλες  ευθύνες υπάρχουν στην επιτροπή αγώνα, γιατί όλα τα έκανε με προχειρότητα και χωρίς οργανωμένο σχέδιο. Έτσι το συλλαλητήριο αποδείχτηκε ένα φιάσκο, μια παρωδία, που μόνο θετικά αποτελέσματα δεν θα έχει.
  Απουσίαζε στο σύνολο του σχεδόν ο λαός της ΠΕ Φλώρινας όχι γιατί δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα, τον  καίει και τον παρακαίει η εκτίναξη στα ύψη του κόστους θέρμανσης, η ακρίβεια στο ρεύμα και στην αγορά. 
  Αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν πιστεύει πια σε τέτοιας μορφής κινητοποιήσεις χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα και δεν εμπιστεύεται φορείς και συνδικάτα.  Το ‘χει δει το έργο και στο παρελθόν και ξέρει.
  Θα έλεγα ότι ήταν ένα λάιτ συλλαλητήριο που σ’ αυτό χωρούσε ακόμα και η παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη. Τώρα αν και ο ίδιος είναι συνυπεύθυνος με την κυβέρνηση για την υποβάθμιση της περιοχής μας, για την φτώχεια των νοικοκυριών της Φλώρινας και τον μαρασμό  της οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία αυτό δεν ενόχλησε κανέναν, ούτε φυσικά εμπόδισε και τον ίδιο να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο.
 
Να επισημάνουμε πως την μεγαλύτερη ευθύνη για το χάλι που παρουσίασε το συλλαλητήριο την έχουν οι τέσσερεις  της επιτροπής αγώνα.
  Το έστησαν με προχειρότητα χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με σωματεία, συλλόγους αλλά και σημαντικούς τοπικούς φορείς.
  Υπερεκτίμησαν τον εαυτό τους νομίζοντας ότι ο κόσμος θα τους ακολουθήσει αλλά δεν υπολόγισαν ότι και στο παρελθόν πορευτήκαμε με την ίδια διαδικασία αλλά με μηδενικό  αποτέλεσμα. Θα θυμάστε τότε που μεταβήκαμε με λεωφορεία στην Αθήνα και μοιράζαμε παγάκια στις πλατείες. Και τότε «μας γράψανε», όπως λέει ο λαός μας.
  Η απουσία των πολιτών μόνο ως απογοήτευση από τέτοιες κινητοποιήσεις μπορεί να δικαιολογηθεί αλλά και ως έλλειψη εμπιστοσύνης στους τοπικούς μας φορείς και την τοπική εξουσία.
  Επισημάναμε και στην συνέντευξη τύπου της επιτροπής αγώνα στις 2.10.22 τους φόβους μας ότι με αυτή την διαδικασία θα έχουμε ένα «βελούδινο» συλλαλητήριο κι αυτό επιβεβαιώνεται από την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φλώρινας, από την διφορούμενη ανακοίνωση του κυβερνητικού βουλευτή και του προέδρου της ΔΕΕΠ Φλώρινας που έλεγε ότι στηρίζουμε το συλλαλητήριο αλλά δεν καλούμε τους φίλους και τα μέλη της παράταξης της ΝΔ στο συλλαλητήριο καθώς και από την απροθυμία των πολιτών να συμμετάσχουν  σε τέτοιες άχρωμες κινητοποιήσεις   όπου θύτες και θύματα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και  στην ίδια διαμαρτυρία.
  Μόνο ο …Υπουργός Ενέργειας έλειπε από το συλλαλητήριο! Θα μπορούσε και αυτός να στείλει  ένα μήνυμα συμπαράστασης  του αγώνα μας για φτηνό καύσιμο.
  Μετατράπηκε το συλλαλητήριο σε βαλβίδα εκτόνωσης της οργής και αγανάκτησης των Φλωρινιωτών. Παίξαμε δηλαδή το «χαρτί» της κυβέρνησης.
   Ήτανε δε τόση η σοβαρότητα του συλλαλητηρίου που αφού ακούσαμε τους βαρύγδουπους χαιρετισμούς και το ψήφισμα η εκδήλωση έκλεισε με ένα πουστσένο!!!
  Αλήθεια τι γιορτάζανε την μεγάλη συγκέντρωση ή την μείωση του κόστους θέρμανσης; Ευτυχώς όμως οι λιγοστοί συγκεντρωμένοι δεν τσίμπησαν και δεν συμμετείχαν στο χορό. Να γελάς και να κλαις συνάμα για την κατάντια μας!!!
  Να αναφέρουμε ότι κατά την έναρξη του συλλαλητηρίου μίλησαν τα μέλη της επιτροπής αγώνα Μαρία Νεοκαζιώτου - πρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος Φλώρινας ΑΔΕΔΥ,  Σάββας Σαπαλίδης - πρόεδρος ΕΒΕ Φλώρινας, Κώστας  Σιάκος - πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και  Διαμάντω Κρητικού - πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου περιοχής Αμυνταίου.
  Ακολούθησε η μακροσκελής τοποθέτηση του π. Σωτηρίου Παρδάλη ως εκπροσώπου της μητρόπολης Φλώρινας, η τεκμηρίωση των προτάσεων από τον Απόστολο Ραφτόπουλο -  πρόεδρο εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος και ο χαιρετισμός της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Πέτης Πέρκα.
  Ο βουλευτής ΝΔ Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά έστειλε επιστολή η οποία και αναγνώσθηκε.
  Παρόντες  ακόμα ήταν  οι Δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, Βασίλης Γιαννάκης, Άνθιμος Μπιτάκης και Παναγιώτης Πασχαλίδης αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΔΜ Γιάννης Λιάσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Άμπας,  Γιάννης Κιοσές και Στρατάκης Γιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας Σοφία Φουδούλη, Νίκος Γρηγοριάδης, Παναγιώτης Νώτας, Νίκος Μουρατίδης και Κώστας Σακουλέβας , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ  και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Θεοφανίδης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ηλιάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Χαρούλα Βοζινίδου, Στέφανος Μπίρος, Χρήστος Μπαρδάκας, Νίκος Αλεξιάδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμυνταίου Στέλιος Δεμερτζίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου Παύλος Σαργιαννίδης  και ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας
  Αναγνώστηκε το ψήφισμα το οποίο  εγκρίθηκε από τους παρισταμένους στο συλλαλητήριο.
  Συμβολικά άναψαν κούτσουρα τα οποία καίγονταν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακούγονταν συνθήματα, ανυψώθηκαν ελληνικές σημαίες και πανό ενώ το συλλαλητήριο έληξε με παραδοσιακό χορό.
Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης
ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. ..Μπαμπη,ξεχνας ομως,οτι απ αυτο το ''αχταρμα/γιαλαντζι''συλλαλητηριο,ελειπαν,κι ουτε εστειλαν χαιρετισμο,οι 4-5(0λοι κι ολοι), ''παροχοι ενεργειας'',οι εφοπλιστες μας, που κουβαλαν(στη ζουλα), ..Ρωσικο πετρελαιο,οι μαυραγοριτες,ειδων βασικης αναγκης(μεγαλοσουπερμαρκεταδες),που τριβουν τα χοντρα τους χερια,και φυσικα η κυβερνηση,που αγωνιζεται δολια,να..τετραγωνισει τον κυκλο!!!Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..Κι εκτος απ το ''πουστσενο'',θαπρεπε να ακουστει,κι ενα ''κοτσαρι'',ενα ''μπερατι'',ενα ''τσιφτετελι''(για τους Ρομα),κι απο ενα,κρητικο,νησιωτικο,μωραιτικο,ρουμελιωτικο,θεσαλικο,θρακιωτικο (για τους ερωτικους μεταναστες της Φλωρινας)...Ετσι θα εκλεινε,τουλαχιστον, πανηγυρικα,και μερακλιδικα..η αγωνιστικη Πανφλωρινιωτικη αυτη μαζωξη..''.κατα, ενος αγνωστου κι ακατονομαστου αιτιου'',που επιβουλευται,τη επιβιωση μας, στον βαρυ Φλωρινιωτικο χειμωνα...Και φυσικα στις ελογες,εμεις..παλι εκει..Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
  2. Ποιος αξιοτιμε κυριε =Μπαμπη= εκανε το συλλαλητηριο αυτό??
    και τι σκοποό ειχε ασφαλως δεν τα λες αυτα χαριν = ευφωνίας=

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.