Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Επιμορφωτικά σεμινάρια σε σύμπραξη με την ένωση «Πελαγονία»…

   Μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα τη «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2/ΞΓ. Τεχνικές και Στρατηγικές Ανάπτυξης Γλωσσικών Δεξιοτήτων» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε σύμπραξη με τον Σύλλογο «Πελαγονία» στο Μοναστήρι (Μπίτολα) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.
  Ο πρώτος κύκλος στον οποίο συμμετείχαν διδάσκοντες της ελληνικής γλώσσας από διάφορες περιοχές της Βόρειας Μακεδονίας, Μοναστήρι, Πρίλεπ, Γευγελή, Στιπ, Κρούσοβο και Σκόπια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.
  Τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε ο κ. Κρίστιαν Βελιάνοβ, υπεύθυνος του εξεταστικού κέντρου πιστοποίησης της ελληνομάθειας για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ τον ακαδημαϊκό συντονισμό της επιμόρφωσης είχε η Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του ΠΔΜ.
  Την εκδήλωση χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος κ. Αλέξανδρος Βιδούρης, επικεφαλής του Γενικού Προξενείου Μοναστηρίου.
  Στην επιμορφωτική ημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις τους η Δρ Ελένη Κοροσίδου, η Δρ Ιωάννα Καϊάφα, η Δρ Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, ο κ Σπύρος Μπούρας και η καθ Ελένη Γρίβα. Το επόμενο επιμορφωτικό σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου 2022.

1 σχόλιο:

  1. ...Κι επειδη,Δημοκρατης κι Ευρωπαιος,και φιλελευθερος,και μαγκιτης,και ωραιος...,δεν ειναι παρασημο, που καρφιτσωνεις μονο σου στο στηθος,αλλα,στο κρεμανε οι αλλοι,,,,ετσι απλα κανω τη σκεψη,κι ανατριχιαζω..τι θα συνεβαινε,αν ενα αντιστοιχο σεμιναριο,για τη γλωσσα της γειτονος,γινονταν απ τα πανεπιστημια..στη Φλωρινα!!!!Πα! Πα! Πα!...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.