Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Εορτασμός της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας…

   Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους στην πόλη.
  Το θέμα που επιλέχθηκε για το έτος 2022, είναι το «Sharing gets you further», το οποίο στοχεύει να ενθαρρύνει τον κόσμο να μοιράζεται το μέσο μετακίνησής του με άλλα άτομα ή και
να συνδυάζει διαφορετικά μέσα για τις μετακινήσεις του, πάντα στο πλαίσιο της προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
  Τo Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα και οι δράσεις που διοργανώνουν, ακολουθώντας πιστά το μότο του κάθε έτους, απευθύνονται σε όλους/όλες τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής κατάστασης.
  Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα του ED Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις εθελόντριες/ές και μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, πραγματοποίησαν εξόρμηση σε κεντρικά σημεία της πόλης, χρησιμοποιώντας πράσινα μέσα μεταφοράς (ποδήλατο, ηλεκτρικό ποδήλατο, ηλεκτρικό πατίνι).
  Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα βιώσιμα πρότυπα κινητικότητας, τη χρήση καθαρότερης ενέργειας, την ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου και τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, μέσω μιας διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής κρυμμένου θησαυρού.
  Η δράση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, έλαβε χώρα στην πόλη της Φλώρινας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 14:00-15:30, με εθελοντές/ντριες – ποδηλάτες/τισσες που επιθυμούσαν να δώσουν το παρών και έτσι να στηρίξουν την πράσινη μετακίνηση.
Μείνετε συντονισμένες/οι:
Οι Νέοι Μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.