Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΠΟΥΤΝΙΚ Φεστιβάλ Φλώρινας: Σε τροχιά ανατροπής…

   Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Φεστιβάλ Φλώρινας: Σε τροχιά ανατροπής: «Ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας» θα διεξαχθεί στο Νέο Πάρκο του Δήμου Φλώρινας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Μετά τα επιτυχημένα φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, που άφησαν το στίγμα τους στην πολιτιστική ζωή της χώρας, ο δορυφόρος μας ετοιμάζεται να εκτοξευτεί για πρώτη φορά και στη Φλώρινα!
  Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης.
  Το περιοδικό, με τα τακτικά και τα θεματικά του τεύχη, έχει φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας, σε πανεπιστήμια και σχολεία, σε πλατείες και σημεία συνάντησης νέων ανθρώπων. Παράλληλα, έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες κόσμο μέσα από τις σελίδες του στο διαδίκτυο και τα social media.
  Μέσα από τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσεγγίζοντας τα από τη σκοπιά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
  Στο Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Φλώρινας, ιδιαίτερη θέση θα έχει το δημόσιο πανεπιστήμιο και η νέα γενιά.
  Στην κεντρική εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:30, θα συζητήσουμε για το πανεπιστήμιο της αγοράς και την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, τις αντιστάσεις της νέα γενιάς και την δημοκρατική μας απάντηση.
  Αυτά τα θέματα θα επιχειρήσουν να θίξουν μέσα από τις τοποθετήσεις τους ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πέτη Πέρκα Βουλεύτρια Φλώρινας και ο Θανάσης Πάντσιος μέλος Κ.Σ. και γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
  Στις 21:00 θα ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τους Mpelafon και Thelitiko, οι οποίοι συμμετέχουν στο hip-hop συγκρότημα Pindos Atletico και την Banda Εntopica που θα μας ταξιδέψει σε balkan ρυθμούς.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ παράλληλα στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις, περίπτερα και βιβλιοπωλείο. Στον χώρο θα λειτουργήσει bar οικονομικής ενίσχυσης.
Βρείτε μας στα social media:
Email: neolaiasyrizadm@gmail.com & sputnikfest2022@gmail.com
Facebook: Νεολαία Συ.Ριζ.Α Φλώρινας & ΣΠΟΥΤΝΙΚ- Sputnik Magazine
Instagram: @neolaia_syriza_florinas & @sputnik.mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.