Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΗΕ ή ΑΟΗΕ! (Ανύπαρκτος ΟΗΕ)…

(Γράφει ο Α.Θ.Ρ. – Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός που σχετίζεται με την παγκόσμια ειρήνη, μοιάζει να μην αντιλήφθηκε ότι στην Ευρώπη, εδώ και 6 μήνες, μαίνεται ένας ανθρωποφάγος και καταστροφικός σε υποδομές, την ενέργεια, τα γεωργικά προϊόντα, πόλεμος, 77 χρόνια μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου και της ίδρυσης του, σαν προστάτη πλέον της παγκόσμιας ειρήνης.
  Αστείο; Βλακώδες; Τραγικό; Ή αισχρά πολιτικό; Δυστυχώς, ο ΟΗΕ κατάντησε ένας οργανισμός διεθνούς εμβέλειας, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά εναρμονισμένος με τα συμφέροντα των μεγαλο – χωρών του κυρίαρχου Συμβουλίου Ασφαλείας του.
  Μια «Ιερή Συμμαχία» της εποχής Μέτερνιχ, δηλαδή που παρεμβαίνει σ’ όλο ον πλανήτη, θετικά, μόνο όταν δε θίγονται τα μεγαλοσυμφέροντα 5 ισχυρών χωρών, που με την αρνησικυρία τους σταματούν κάθε ανθρωπιστική – ειρηνευτική πρωτοβουλία, του Διεθνούς αυτού και τόσο χρήσιμου για την παγκόσμια κοινότητα, οργανισμού.
  Μετά μια εκατόμβη 50 εκατ. νεκρών, ιδίως στην Ευρώπη, την απειλή μετά τον πυρηνικό αφανισμό σε Χιροσίμα, Ναγκασάκι, ενός νέου πρωτόγνωρου ολοκαυτώματος, οι νικητές κυρίαρχα, αλλά κι οι νικημένοι με στραπατσαρισμένο πλέον τον ιμπεριαλισμό τους, κάθισαν στο τραπέζι της ειρήνης και αποφάσισαν –με λεπτομέρειες πονηρών μικρών γραμμάτων-, ότι ποτέ πια πόλεμος στην ανθρωπότητα!!! Τέλειο… για να ‘ναι αληθινό!
  Ποιος λογικός θα αρνούνταν την κυριαρχία παγκόσμια, ενός τέτοιου προστατευτικού, ειρηνευτικού, ανθρωπιστικού οργανισμού;
  Και σήμερα, τον 21ο αιώνα, 6 μήνες πολέμου περίπου στη καρδιά της Ευρώπης, με
εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, πρωτοφανή καταστροφή για την Ευρωπαϊκή οικονομία, μπορεί να γίνονται
viral τα νυχτοπερπατήματα της σκανδαλιάρας Πρωθυπουργού της Φιλανδίας στην TiVi, εκείνον που δεν βλέπουμε, είναι τον Γραμματέα του ΟΗΕ, μαζί κα τη δράση του «ειρηνευτικού» αυτού οργανισμού!
  Καμία ειρηνευτική πρωτοβουλία, καμία δήλωση καταδίκης του πολέμου, καμία κινητικότητα να ξεμπροστιάσει αυτούς που οργάνωσαν, που ξεκίνησαν, που συνεχίζουν να τροφοδοτούν με εύφλεκτο υλικό τη φωτιά, που δεν λέει να σταματήσει! Και με επαπειλούμενη μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση!
  «Βούβα», ξευτίλα, απομυθοποίηση, ξεσκέπασμα της μικρότητας, της ανυπαρξίας ηγεσιών και ΟΗΕ…
  Όλα στο όνομα φτηνιάρικων συμφερόντων, των κυρίαρχων εμπόρων και παραγωγών όπλων και πετρελαίου – αερίου!
  Και προπάντων το ξεσκέπασμα μιας ανύπαρκτης Αμερικανόδουλης Ευρωπαϊκής συνείδησης, που αποδείχνει ότι δεν την παραδειγμάτισε ένας Πρώτος κι ένας Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος, που έπαιξε κύρια στα εδάφη της και την ξεκλήρισε σε έμψυχο κι άψυχο υλικό…
  «Προστάτης» και νταβατζής αυτής της φοβικής παιδούλας, ο Γιάνκης καουμπόης, που προηγούμενα εξολόθρευσε τον ιθαγενή λαό της Αμερικής και τώρα, εδώ και δεκαετίες, μοστράρει σαν αδιάντροπος μαστροπός κι έμπορας της γηραιάς ηπείρου…
  Κι είναι απύθμενη «μαγκιά» να γίνονται πόλεμοι μακριά απ’ το σπίτι σου και συ να πουλάς βόλια και μπαρούτι και να δίνεις δουλειά στους υπηκόους σου και πλούτη στην πλουτοκρατία σου!
  Να πείθεις τους Ευρωπαίους ότι είναι προς το συμφέρον τους, να αγοράζουν αέριο LNG, εκτός από όπλα, αεροπλάνα, μαζί με Coca Cola, οδοντόκρεμες, μαστίχες και σερβιέτες απ’ την μακρινή Αμερική, αντί του γείτονά τους!
  Τέτοια στρεψόδικη λογική, μόνο ανόητοι ή πουλημένοι δέχονται και πληρώνουν σα να ‘ναι «φόρου υποτελής» στον πολυχρονεμένο σουλτάνο των Οθωμανών.
  Τα επίχαιρα αυτής της ακατανόητης για κάθε λογικό, πολιτικής, ήδη πληρώνουμε με τις εξωφρενικές αυξήσεις στα προϊόντα και την ενέργεια, που μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν ασύγκριτα χαμηλότερα κι αδιανόητα.
  Οι επιδοτήσεις για τις τιμές ενέργειας, ηλεκτρισμού που δίνονται απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό ή και την ΕΕ, μοιάζουν με δανεικά απ’ τον κολλητό μας, που πρέπει σε εύλογο συμφωνημένο χρόνο, να επιστραφούν.
  Κι όταν στραγγίσει ο προϋπολογισμός, τη λύση θα δώσει ο τοκογλύφος τραπεζίτης (Αγγλοσάξονας), που περιμένει στη γωνία τη σειρά του!
  Το έργο με τα μνημόνια, το ‘χουμε απολαύσει πριν λίγα χρόνια και σίγουρα θα το ξαναδούμε. Όσο για το… βιώσιμο εθνικό μας χρέος που έχει πιάσει στον ουρανό ταβάνι, δεν ακούμε κουβέντα απ’ τους …Αφτιάδες της Νου-Δου!
 
Την ίδια στιγμή, που αγνοείται ο υπεύθυνος για την παγκόσμια ειρήνη, ΟΗΕ, ο μέχρι πριν λίγο στα σχοινιά του ρίγη Ερντογάνης, αναδεικνύεται σε μεσολαβητής υπολογίσιμος, από Ρώσους και ουκρανούς, κι έχει γίνει η Τουρκία παράδεισος διακοπών για τους Ρώσους τουρίστες, που σιχαίνεται η Αμερικανόσιρτη Ευρώπη…
   Για να μετατραπεί ένας χρησιμότατος, παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμός ζωντανός, σ’ ένα γραφειοκρατικό ημιθανές ζόμπι που φυτοζωεί σαν παρουσία, αλλά καταβροχθίζει τεράστιες κρατικές δαπάνες, ένας τρόπος υπάρχει. Να γίνει ορντινάντσα ενός – δύο – τριών ισχυρών και να εξαφανιστεί απ’ το διεθνές γίγνεσθαι! Να τρώει δηλαδή χωρίς να ενοχλεί με τη δραστηριότητα του! Τέλειο… Ένας οργανισμός σφραγίδα, σαν τους πάμπλουτους συλλόγους που στήνουν κάποιοι πονηροί και τρώνε κρατικό χρήμα.
  Αύριο του Σεπτέμβρη, κάθε Σεπτέμβρη, στη Γενική Συνέλευση, στο βήμα του, θα ειπωθούν λόγια και μόνο λόγια, του κάθε πικραμένου εκπροσώπου των 180 κρατών του πλανήτη. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης θα γεμίσουν απ’ τις διεθνείς αντιπροσωπείες, θα ξοδευτεί ένας σκασμός χρήμα και… από τηγανίτα τίποτα!
  Χορτάσαμε ψηφίσματα απ’ το ’74, για την κατεχόμενη Κύπρο. Οι στρατιώτες του ΟΗΕ, οι γαλαζοσκούφοι, δεκάδες χρόνια έδωσαν δουλειά στα μπαράκια, τα νοικιαζόμενα διαμερίσματα, τις ταβέρνες της Κύπρου, τους οίκους… εποχής!
  Κάποτε, πριν λίγα χρόνια, πιθανός αφού κάναν τη σούμα των εξόδων τους στον ΟΗΕ, τους αποτράβηξαν για αλλού, αφού τίποτε σχεδόν δεν προσέφεραν, εκτός από τόνωση του Κυπριακού τουρισμού!
  Σε εκείνη τη μάζωξη του Σεπτέμβρη, πριν 3 χρόνια, απ’ το έδρανο του ΟΗΕ, ο δικός μας ο Μητσοτάκης, έτσι, ίσως για εντύπωση, ανακοίνωσε μεγαλόπρεπα την «Απολιγνιτοποίηση» της Ελλάδας! Ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη όλο!
 
Τέλη δεκαετίας του ’50 και μετά την κρίση της Κούβας, σε μια αντίστοιχη Σεπτεμβριανή μάζωξη, ο Κρούτσεφ της Σοβιετίας τότε ηγέτης, έβγαλε το παπούτσι του και χτύπησε μ’ αυτό το έδρανο που μιλούσε, σε μια θεατρική μοναδική αντίδραση για την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, αν δεν απομάκρυνε απ’ την Κούβα τους πυραύλους του, που του διεμήνυσε ο Τ. Κέννεντυ!
  Απ’ τις αξέχαστες εικόνες στην Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, η ομιλία του Μακάριου το ’74, του Φιντέλ Κάστρο, του Γιασέρ Αραφάτ! Πανέμορφες στιγμές της ιστορίας, μόνο που οι όποιες μοναδικές ομιλίες, έμειναν απλά στη σφαίρα της ψυχολογικής εκτόνωσης… (θα έσκαγα αν δεν τα έλεγα!).
  Ένας καναπές του ψυχαναλυτή κατάντησε ο ΟΗΕ, όπυ άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, ιδίως άγνωστοι γραφικοί Αφρικανοί ηγέτες –με χίλια προβλήματα στη χώρα τους- θα εκφράσουν ελεύθερα τα παράπονα τους στο παγκόσμιο ακροατήριο.
  Τον άλλο Σεπτέμβρη, ξανά ραντεβού στην πολυπολιτισμική γκλαμουριάρα Νέα Υόρκη, για το επόμενο αναποτελεσματικό κλαψούρισμα! Και φυσικά, οι κυρίες των κυρίων ηγετών, θα κάνουν τα ψώνια τους στην 5η Λεωφόρο της Ν.Υ… Την ώρα που κάποιοι ηγέτες – σύζυγοι θα «εργάζονται» ιδρωμένοι σε κάποιο δωμάτιο, με κάποια «ιδιαιτέρα»! Τέλεια… (Η ζήλια αν ήταν ψώρα, θα ‘χε κολλήσει όλη η χώρα!).
  ΥΓ 1: Κι άιντε ο ΟΗΕ, που είναι παραμάγαζο των ΗΠΑ, κάνει πως δεν άκουσε τίποτε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκείνη η ξευτίλα η Ευρώπη, δεν άκουσε, δεν είδε τίποτε;
  Έχει κάνει τη σούμα, πόσο τελικά θα μας στοιχίσει αυτό το τραγικό ανθρώπινα και καταστροφικό για την οικονομία της (και τη τσέπη μας), αντι – Ρωσικό της παραλήρημα;
  Είπαμε να ‘ναι Αμερικανόφιλη και φιλελέδικη, άλλο όμως αυτό κι άλλο το… Αμερικανόδουλη!
  Κάποτε η ιστορία θ’ απορεί και θα τη φτύνει γι’ αυτή την αυτοκαταστροφική της πρακτική, στο όνομα της υποτέλειας της σε μια καουμπόικη, αχόρταγη και ιμπεριαλιστική, δήθεν δημοκρατική, παραγωγό και μεγαλο – εμπόρισσα όπλων, την Αμερική!
  Το αστείο της υπόθεσης είναι (αν υπάρχει αστείο), ότι με τις θηριώδεις κυρώσεις τους οι Αμερικανο – Ευρωπαίοι που επέβαλαν πριν 6 μήνες στη Ρωσία και τον Πούτιν, αντί να καταρρεύσει και να πληγώσουν την… αρκούδα, θα παγώσουν και θα πλένονται πλέον σπάνια και με κρύο νερό (μπρρρ) οι Ευρωπαίοι, στις πρώην πλούσιες Γερμανο – Γαλλο – Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελλάδα και την… Αλβανία!
  Χαμάμ ζεστά θα κάνουν μόνο στην Τουρκία, κι αφερίμ θα λένε τα μεμέτια, θα χλαπακιάζουν μπακλαβάδες και σιροπιαστά και θα γελάνε κάτω απ’ τα μουστάκια πονηρά!
  Αλήθεια, έχετε αντιληφθεί πόσο έχει πάει, εδώ σε μας, το ψωμί, τα μακαρόνια, το κρέας, τα ψάρια, το γάλα, το τυρί, οι μεταφορές, η βενζίνη, το ηλεκτρικό; Όχι το παντεσπάνι, το μπριος, το ροκφόρ κι η σαντιγί!
  Ας είναι φίλοι μου, εμείς σταθερά εκεί! Αταλάντευτοι! ΘΑ πληρώνουμε όλοι μας κάτι παραπάνω, θα κάνουμε παξιμάδι το σκατό μας, αλλά θ’ αγοράζουμε πετρέλαιο και αέριο απ’ τη… γειτονική μας Αμερική και θ’ απολαμβάνουμε στην Ελλαδάρα μας, βεβαίως – βεβαίως, μια εξαιρετική ποιότητα ζωής, όπως αποφάνθηκε πρόσφατα ο Μητσοτάκης, ο… Μωυσής, ο τιμονιέρης, ο καραμπουζουκλής…
  Αρκεί απλά να μη βρέχει, να μη χιονίζει, να μην έχει καύσωνα και πυρκαγιές, να μη γίνονται ληστείες, σκοτωμοί, πλακωμοί και βιασμοί, να μην τα «τινάξουμε» απ’ τον κορωνοϊό ή από κανα ψοφόκρυο χειμερινό! Να μη, να μη, να μη! Κι αμήν! Θεούλη μας, αμήν! Άλλωστε, όλα βαίνουν καλώς (κατά πετσωμένα κανάλια της TiVi) εναντίον όμως και ανελλιπώς!
  Πέρα όμως απ’ όλ’ αυτά τα αστεία ή σοβαρά, να ‘χουμε όλοι μας ένα «καλό φθινόπωρο» και γλυκό, να χαρούμε το αγαπημένο μας και ξακουστό πανηγύρι (μετά από 2 χρόνια απουσίας του), εγκλεισμού και σιωπής και… θα τη βγάλουμε και φέτος πάλι… κουτσά – στραβά, αρκεί να μη μας θυμηθεί εκείνος ο φοβερός, ο παλιός, ο Σορβιτσιώτικος χειμώνας! Μπρρρ… κρύο, πω, πω… Που ήταν απαράλλακτος μ’ αυτόν τον Ρωσικό! Ξού! Φτου! Ούστ! Εμείς είμαστε αντίχριστοι Ρώσοι, με τον αμερικάνο! Τον γείτονα μας τον Ορθόδοξο, που μας ελευθέρωσε απ’ τον Οθωμανό! Και βέβαια με τον Κούλη τον ομορφονιό! Ουστ από δώ…
  ΥΓ 2: Εσείς δηλαδή φίλοι μου καλοί και …αριστερο-δεξιοί, καταλάβατε ποιος και γιατί και πως και τι, κι επειδή παρακολουθούσε ασκαρδαμυκτί για μήνες το κινητό του Ανδρουλάκη, του Ευρωβουλευτή;
  Εγώ φαντάζομαι και σεις, αλλά και κάθε νωχελής, το αποκλείει ο Ανδρουλάκης να ‘ταν
πράκτορας του Ερντογάν, του Πούτιν, του Ζελένσκι, του Αζερμπαϊτζάν! Ακόμα και ο πρωθυπουργός μας, που είχε πλήρη άγνοια ο άμοιρος, για το αντιδημοκρατικό αυτό μπασκίνικο, κατάπτυστο, παλιάς κοπής περιστατικό, το αποκλείει αναφανδόν!
  Τότε, ποιος και γιατί; Και πώς και τι; Και διατί; Λογικά, όταν ακούσεις «νιάου – νιάου» στα κεραμίδια, νιαουρίσματα, σχεδόν σίγουρα γνωρίζεις, έστω κι αν δεν το βλέπεις, ποιος είναι ο τροβαδούρος και τι εκπροσωπεί… Απλά σήμερα με τη κυβέρνηση των «αρίστων» στη βουλή, μπορεί να ισχυριστούνε ότι αυτό το νιαούρισμα που ακούς, προέρχεται από έναν σκύλο εγγράμματο, γλωσσομαθή! Μάλιστα!
  Για να το λένε αυτοί οι φιλελέδες, οι σοφοί, οι άτεγκτοι, μάλλον έτσι θα είναι, ή, κι αν δεν είναι, κάνε πως είναι… Κάνε τουμπεκί! Κάνε τη πάπια! Κάνε τη χαζή!
  Λέγε στις σφυγμομετρήσεις του ΣΚΑΪ ότι είσαι ερωτευμένος, είσαι φαν με τον Κούλη, τον Άδωνη, τον Πλεύρη και τον φιρφιρί και αύριο – μεθαύριο στις εκλογές, βγάλε το άχτι σου στη κάλπη της Απλής της αναλογικής! Είναι η μόνη μέρα που είσαι ελεύθερος, αφέντης και… τσουτσουλομήτης, κι όλοι τρέμουνε τη δύναμη σου, τη ψήφο και την εντολή σου.
  Απλά, έστω μόνο για μια μέρα, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει, ή έστω να γελάσει, να νιώσει ελεύθερο, ακόμα και να κοροϊδέψεις!
 Σκέψου, ότι αυτό ισχύει για μια μέρα! Ύστερα πάλι… τουμπεκί!
  Αλήθεια ρε παιδιά, ο Μαυρίκης τι γίνεται, που χάθηκε αυτή η παλιά Μητσοτακική επιτομή; Μητσοτάκης χωρίς Μαυρίκη, είναι μια ΕΥΠ παλιάς κοπής, χωρίς παρακολουθήσεις! Γίνεται; Δεν γίνεται!
ΥΓ 3: Ο φίλος μου –και μακαρίτης εδώ και λίγα χρόνια- ο Ξινονερίτης ο Νίκος Σλάμκας, φοβόταν σαν ο διάολος το λιβάνι, από παλιά, τότε επί δεξιάς γύρω στα ’80, τα τηλέφωνα του κρατικού εκείνου ΟΤΕ! …Μέσα κι από κλειστή, έλεγε τότε συσκευή, μπορούν οι Κυπατζήδες και παρακολουθούν τα λεγόμενα μας, ασυζητητί! Κι εμείς γελούσαμε κι αμφισβητούσαμε εκείνη του την εμμονή. Δεν είχαν άλλωστε τα λεγόμενα μας ούτε όπλα, ούτε βόμβες, ούτε νάρκες, ούτε συνομωσίες, ούτε κάποια διαπλοκή. Απλά, αγωνιζόμασταν για την Αλλαγή!
  Μετά, πάνω από 40 χρόνια, αποδεικνύεται προφήτης στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ο φίλος μας ο Νίκος, που είχε μια αθώα, τίμια, αλλοπαρμένη και αριστερή ψυχή! Και το αποκλείω, εκεί που πήγε, να ‘χει η ΕΥΠ μας κάποια παράλληλη σύνδεση και να φοβάται ο φίλος μας κι εκεί!
  Απ’ τα ανοιχτά λοιπόν παράθυρα του οικήματος που βάφουν, ακούνε και βλέπουν δύο γνωστούς Αμυνταιώτες να «πεταλώνουν» στον διοικητή της ΚΥΠ τον Δήμαρχο μας, που ήταν εκλεγμένος και δεν τον έπαψε η χούντα, αφού ήταν δεξιός. Κι ήταν άξιος ομολογουμένως και σωστός… Είναι τέτοιος, είναι αλλιώτικος, είναι ντόπιος(!), έχει συγγενείς στο παραπέτασμα, τέτοια ωραία και …πατριωτικά, που ανέκαθεν συγκινούν την ΚΥΠ.
  Ο ένας απ’ τους μελαμψούς, αφήνει τη βούρτσα και τρέχει στο πρώτο τηλέφωνο και βγάζει τον Δήμαρχο, και του λέει το και το…
  Ο ένας απ’ τους «πεταλωτές», γνωστός παράγοντας της δεξιάς, Βλάχος κι έμπορος σε κεντρικό μαγαζί στην αγορά (τώρα είναι μεγαλοκαφετέρια), προαλείφονταν για Δήμαρχος, χαλίφης στη θέση του χαλίφη! (Βλάχοι εναντίον ντόπιων).
  Ο πανέξυπνος Τρ. Χατζής, παίρνει μαζί του τον Χρήστο Τζήκα (μπάρμπα Ίτσκο), μακεδονομάχο και παράγοντα του τόπου και με το βραδινό τραίνο, το πρωί βρίσκονται έξω απ’ το γραφείο του Πατακού (υπουργού εσωτερικών).
  Ο μπάρμπα Ίτσκος, τα κόβει «τσεκουράτα» κι ελληνικότατα…  (μόνο που αυτά τα θαυμαστά Ελληνικά γράμματα Θ, Χ, Δ, Γ, σαν χαλίκια μέσα στο στόμα των σλαβόφωνων, δε βγαίνουν ηχητικά)… «Κύργκιε Υπουργκέ μας, ο Τρύφος είναι ντικό μας παιντί και άντικα τον κατηγορεί ο Βλάκος! Όλοι τον τέλουμε Ντίμαρχο στο Αμύνταιο»
  Όπως κι έγινε, κι έμεινε ακλόνητος ο Τρύφων κι αποδείχτηκε ότι οι παρακολουθήσεις γενικά είναι χρησιμότατο εργαλείο, που δίνουν λύσεις!
  Λέτε αυτό το χρήσιμο εργαλείο και με τα σημερινά τεχνολογικά μέσα, οι «άριστοι» κυβερνήτες μας να το περιφρόνησαν, στο όνομα του Δημοκρατικού καθωσπρεπισμού; Μάλλον χλωμό μοιάζει…
ΥΓ 4: «Στην Αθήνα μεσ’ το κέντρο, φύτρωσε καινούργιο δέντρο», έλεγε εκείνο το παλιό τραγούδι με τον Νταλάρα. Τώρα όχι στην Αθήνα, αλλά στη ΔΕΘ της Σαλονίκης, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, φύτρωσε «λεφτόδεντρο», της εποχής Τσοβόλα! «Έχει πράσινα τα φύλλα και πολύ γλυκά τα μήλα» Να ‘ναι καλά αυτός που προγραμμάτισε να γίνουν οι επόμενες εκλογές με τη φιλολαή Απλή Αναλογική! Διαφορετικά, όχι γλυκά μήλα, αλλά ούτε γαλάζια φύλλα θα ανακοίνωνε ο φιλελές Πρωθυπουργό μας!
ΥΓ 5: Αυτή η θλιβερή και περίεργη περίπτωση κακοποίησης του συμπαθούς γαϊδαράκου στη Ζίτσα, μου θύμισε μια αστεία (για να ενθυμήσουμε) περίπτωση στο προπολεμικό Ξινό Νερό, με πρωταγωνιστή τον γνωστό στις τότε αρχές, αναρχοαυτόνομο Τουρούντζα
  Τον έγραψε και τον οδήγησε στο Ειρηνοδικείο Αμυνταίου ο χωροφύλακας, γιατί χτύπησε τον γαϊδαράκο του, που βρίσκονταν καβάλα και πεισματικά δεν περπατούσε…
  «Γιατί κατηγορούμενε χτύπησες τον γάιδαρο σου;», τον ρώτησε αυστηρά ο βλοσυρός Πρόεδρος.
  «Αν ήξερα κύριε Πρόεδρε, ότι είχε τέτοιους φίλους ο γάιδαρος μου, δε θα τον χτυπούσα!», απάντησε ο λαϊκός άνθρωπος θυμόσοφα!
ΥΓ 6: Μετά τον αδιαμφισβήτητο εχθρό μας, τον Τούρκο, ο Μητσοτάκης τελευταία ανακάλυψε και τους Ρώσους του Πούτιν! Μπάστα Κούλη μου, μπάστα! Κάλμα! Έναν – ένα να κατατροπώσουμε τους αντιπάλους… Μην είμαστε άπληστοι στη δόξα!
  Τη ταινία με τον απίθανο Πίτερ Σέλλερς «Το ποντίκι βρυχάται» την έχετε δει; Αν όχι, απολαύστε την! Με βλέπω στα γεράματα να ξεπαγιάζω σε χαράκωμα έξω απ’ την Μόσχα… Το μόνο καλό, ότι όποιος τα «κακαρώνει», θα ‘χει τουλάχιστον εκεί Ορθόδοξη κηδεία!
  Κι από κει μέχρι το Βλαδιβοστόκ, είναι 10 χιλ. χιλιόμετρα. Θα ξεποδαριαστούμε αδέλφια! Αλλά χαλάλι (εκτός αν πάμε με τον Υπερσιβηρικό! Ένα νεανικό κου όνειρο).
ΥΓ 7: Ο Καραμανλής απ’ τα Ανώγεια, έριξε γερή μπαλωθιά στο Μητσοτακέϊκο για τις παρακολουθήσεις του. Άλλοι λένε, ότι ήταν …ριπή Καλάσνικοφ! Πύραυλος απ’ τους S-300 μας. Τα πουλημένα ΜΜΕ τα ‘καναν, απλή πετριά από σφεντόνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.