Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Απούσα εντέχνως κι επιμελώς…! η Δημοτική αρχή Αμυνταίου...

   Σε παλαιότερη επιστολή μου με τίτλο «Εκλογή» προέδρου δια απουσίας ελπίζω πως δεν θα δούμε…» (ματαίως ήλπιζα γιατί την είδαμε), είχα επισημάνει ότι, για να είναι Δημοκρατική και να προάγει το συμφέρον του τόπου, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να επιδεικνύει  ορθολογισμό στη διοίκηση, ρεαλισμό στον σχεδιασμό, κοινωνική συναίνεση και συγκατάθεση στη λήψη αποφάσεων με σκοπό τον πλουραλισμό, την πολυφωνία και την προστασία των δικαιωμάτων, μακριά από αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς ή ιδεοληψίες.
  Μακριά από την εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
  Όλα τα παραπάνω πρέπει να προστατεύουν και να προάγουν οι τοπικοί – δημοτικοί μας άρχοντες. Αυτοί είναι, με τις θέσεις που κατέχουν, οι θεματοφύλακες των θεσμών που διαφυλάσσουν την δημοκρατική λειτουργία της τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνεπώς και της ίδιας της Δημοκρατίας.
  Δυστυχώς οι δημοτικοί μας άρχοντες…, ύστερα από το πρώτο «επιτυχημένο πείραμα», με την «εκλογή» Προέδρου συνεχίζουν κι επαναλαμβάνουν τις μεθοδεύσεις και την δημιουργία τεχνητής έλλειψης απαρτίας, προς αποφυγή λήψεως αποφάσεων κι εξυπηρέτησης συμφερόντων αλλότριων από αυτά που θα έπρεπε να εξυπηρετούν.
  Γιατί κύριοι με την μεθοδευμένη έλλειψη απαρτίας δύο τινά υπάρχουν. Είτε θέλανε να ευνοήσουν κάποιους, με την μη λήψη αποφάσεων σε ορισμένα θέματα ή δεν είχανε το σθένος να καταψηφίσουν θέματα που θίγουν τα συμφέροντα των δημοτών, για να μην «κακοκαρδίσουν»… κάποια συμφέροντα.
  Σε κάθε περίπτωση η τεχνητή έλλειψη απαρτίας και ο ευτελισμός του «Ναού της Δημοκρατίας» με αυτόν τον τρόπο, καθιστά όσους συμμετέχουν σε αυτήν, επικίνδυνους για τον τόπο μας και την Δημοκρατία.  
  Φυσικά αναφέρομαι στις δύο συνεδριάσεις (18Η ειδική και 19η τακτική) της 31ης Αυγούστου 2022, όπου ενώ κατά γενική ομολογία Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών, προσήλθαν στο Δημαρχείο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κάποιοι από αυτούς, ύστερα από συνάντηση στον 2ο όροφο, δεν παραστάθηκαν στις άνω συνεδριάσεις με αποτέλεσμα οι τελευταίες να μην γίνουν λόγω έλλειψης απαρτίας… !!!
  Αποκορύφωμα του εμπαιγμού των παρισταμένων συμβούλων άλλα και όλων των δημοτών του Δήμου ήταν η παρουσία του Αντιδημάρχου εισηγητή στην 18η συνεδρίαση στις 18:30 και η απουσία του ίδιου Αντιδημάρχου στην 19η συνεδρίαση στις 19:00, όπου ήταν εισηγητής σε 13 από τα 22 θέματα. Βέβαια ήταν απών και έτερος Αντιδήμαρχος εισηγητής άλλων 3 θεμάτων!! Απουσίαζαν δηλαδή, στην 18η συνεδρίαση, οι εισηγητές Αντιδήμαρχοι των 16 από σύνολο 22 θεμάτων!!!
  Το παραπάνω γεγονός θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως κωμωδία. Δυστυχώς όμως το αίσχος και η κατρακύλα αυτή έχουν τόσο τραγικές συνέπειες για τον τόπο μας που μόνο αγανάκτηση, λύπη και ανησυχία προκαλούν.
  Οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στην μεθόδευση αυτή, πέραν του ότι αγνοούν τις πειθαρχικές και πιθανόν ποινικές ευθύνες που συνεπάγονται, οι μεθοδευμένες και αδικαιολόγητες, απουσίες από το Δημοτικό Συμβούλιο, επιδεικνύουν τεράστια περιφρόνηση στους δημότες που τους έχουν εκλέξει για να δρουν, για να είναι παρόντες κατά την λήψη κρίσιμων αποφάσεων και όχι να λάμπουν δια της απουσίας τους.
  Διότι αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για να αποδείξετε ότι δεν είστε «πειθήνιοι εραστές της εξουσίας», δεν αρκεί να το φωνάζετε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρέπει να το αποδεικνύεται με την παρουσία σας σε αυτά και με την λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Μεθοδεύσεις όπως οι παραπάνω αποδεικνύουν ατολμία και φόβο μην χαθεί η καρέκλα και τα κοκαλάκια που μοιράζει η εξουσία.
Με τιμή
Γιώργος Τσιρώνης
Δικηγόρος

6 σχόλια:

  1. Γιωργο μου πολλά γραφεις αλλα χωρις νοημα μ σκεψου κατι καλυτερο
    να το διαβασουν αν χρειαστη , μερικοι αμυντιωτες
    με βαθειαν εκτιμησην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ,,,,,Μπιτακη παραιτησου,ν αναλαβει ο Τσιρωνης,..(με νομοθετικη ρυθμιση),...ο δημοτης να ευτυχησει!!!!Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα παραλογο σχόλιο ........ χωρίς νοημα οπως πάντα

      Διαγραφή
  3. Μια ταινια "Κοιτα ποιος μιλαει" την εχετε ακουσει; Οπου ενα "μωρακι" μας εκμυστηρευεται τις σκεψεις του, με σκοπο να παντρεψει την "μανα" του με εναν "ταξιτζη", που του συμπαραστεκεται λες και ηταν πατερας του. Ε, λιγο να πειραξουμε τα ονοματα τις ιδιοτητες και το επαγγελμα, βλεπουμε πως τελικα τα σεναρια ειναι βγαλμενα απο την ζωη. Την πΩλΗτικη ζωη, βεβαιως, βεβαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελάτε πείτε την αλήθεια, κατά βάθος σας ελλοχεύει ο φόβος μην και τυχών βγει ο Ιωσηφίδης στην Δημαρχεία; Γιαυτό και τα στησίματα μέχρι τώρα; Πλάκα έχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..Μια φιλικη συσταση θα εκαμνα στους Δημ. Συμβουλους,να προσεχουν τις παρατηρησεις του Τσιρωνη,γιατι εμενα με πηγε,μεχρι το Συμβουλιο της Επικρατειας,με οτι σημαινει αυτο...Φυσικα, εχασε την υποθεση πανηγυρικως...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.