Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Αντωνιάδης: «Δωρεάν ξύλα για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών»…

   Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η έλλειψη καυσόξυλων στην αγορά, ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης.
  Ο κ. Αμυράς διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι το υπουργείο του προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου όλοι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών να προμηθευτούν ξύλα, πέραν των όσων δικαιούνται και έχουν ήδη πάρει για την κάλυψη των ατομικών αναγκών τους, ενώ παράλληλα δίνεται και στους ίδιους τους κατοίκους το δικαίωμα να υλοτομούν καυσόξυλα για τις προσωπικές τους ανάγκες.
  Επίσης, τόνισε ότι θα αυξηθούν κατά 1 εκ ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και
φτάσουν τα 4,5 εκ ευρώ, τα χρήματα που διαθέτει το υπουργείο για υλοτομικές εργασίες προμήθειας καυσόξυλων στους ορεινούς οικισμούς.
  Πληροφοριακά αναφέρω ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διέθεσε για το 2017, 457.000 ευρώ για το 2018, 480.000 ευρώ, για το 2020, 3 εκ ευρώ, για το 2021, 3,5 εκ. ευρώ και για το 2022, 4,5 εκ. ευρώ.
  Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, με Δασικές Αστυνομικές Διατάξεις που θα εκδοθούν, θα διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι κάτοικοι θα προμηθευτούν τα ξύλα τους.
  Ο βουλευτής υπενθύμισε πως τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει θεσπίσει επίδομα ξύλου και πέλλετ το οποίο αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για τις κρύες περιοχές της χώρας όπως η Φλώρινα. Το επίδομα αυτό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι οι κάτοικοι του νομού με χαμηλά εισοδήματα.
  Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης συνεχάρη για άλλη μια φορά τον κ. Αμυρά γιατί η πρωτοβουλία του αυτή έρχεται σε μια στιγμή που οι κάτοικοι δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση και έχουν άμεση ανάγκη τέτοιες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.