Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΕΠ Φλώρινας: Τι έδωσε ο πρωθυπουργός από την 86η ΔΕΘ…

   Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις προηγούμενες εβδομάδες εργάστηκε συστηματικά αξιολογώντας όλα τα δεδομένα έχοντας μια σαφή και ακριβή εικόνα της οικονομίας αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.
  Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με το οικονομικό επιτελείο πριν την σύνταξη των ανακοινώσεων της Δ.Ε.Θ είχαν μία λεπτομερή εικόνα για τις δυνατότητες της σημερινής οικονομίας.
  Οι εβδομάδες που πέρασαν ήταν κρίσιμες, η κυβέρνηση οικοδόμησε το «πάζλ» των μέτρων στήριξης προς τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τις οποίες και εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός το βράδυ του Σάββατου 10 Σεπτεμβρίου, στην 86η ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
  Κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν με βεβαιότητα  ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι σύμφωνα με τα επιτρεπτά των εξελίξεων και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη το ενεργειακό κόστος και τον πληθωρισμό.
  Από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του τετραετούς σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, εξήγγειλε  μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια,  ανακοίνωσε ένα «πλέγμα» δράσεων άμεσης εφαρμογής, με οκτώ μέτρα στήριξης μέχρι το τέλος του 2022 και 12 αλλαγές μέχρι το τέλος του 2023, επίσης ένα σχέδιο έξι σημείων για τη στέγη των νέων, συγκεκριμένα:
- Ενίσχυση 250 ευρώ για χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια ανέργους
- Στήριξη στους φοιτητές (1.500 ευρώ για όλους τους δικαιούχους φοιτητές και 2.000 για φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν)
- Το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ
- Έκτακτη επιδότηση στους αγρότες ύψους 60 εκατ. ευρώ (60 εκατομμύρια ευρώ για το αυξημένο κόστος λιπασμάτων και 89 εκατομμύρια ευρώ για τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές)
- Κίνητρα για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας (Όσες επιχειρήσεις μετατρέψουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης των εργαζομένων τους, θα απαλλάσσονται από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών αυτών των εργαζομένων. Μικρές επιχειρήσεις και επιτηδευματίες δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος για έτη που θα αυξάνουν τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.
- Καταργείται για όλους η ειδική εισφορά αλληλεγγύης
- Έμπρακτη αναγνώριση στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων: Διευθετείται: Η μισθολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Διάρκειας και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, Η επέκταση της Μάχισης 5ετίας, η νυχτερινή αποζημίωση. Παράλληλα, θεσπίζεται αμοιβή στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων σε αποστολή.
- Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται κατά 200.000.
Ευαγγέλου Νίκος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. - Έκτακτη επιδότηση στους αγρότες ύψους 60 εκατ. ευρώ (60 εκατομμύρια ευρώ για το αυξημένο κόστος λιπασμάτων και 89 εκατομμύρια ευρώ για τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές)
    === Τι έδωσε ο πρωθυπουργός από την 86η ΔΕΘ… ====
    Κύριε Ευαγγελου,
    σχετικα με τα όσα ανειγγειλε ο Πρωθυπουργός πρός ολες τις
    κατευθυνσεις των ολων εκεινων που βρισκοντα σε δυσμενη
    κατασταση ακουσθηκαν απο τον ελληνα πολιτη με την εννοιαν οτι υπαρχη μια σχετικα βοηθεια ωστε να υποστιρηξη ωστε να αντεπεξελθη η μεσαι τάξη.
    Μεταφραζοντας ολα αυτα τα οποια ανακοινωθηκαν στν ΔΕΘ
    δυστυχώς καποια παραταξη τα ονομαζη =ψύχουλα= δια τον
    ελληνα πολίτη και ξερετε ποιους εννοώ και φυσικα ποιους
    αλλους απο εκεινους που προσπαθουν με παντειους
    τροπους να διεστραυλωνουν ολα αυτα με την εννοια τής
    παραπλανησης του πολιτη και δη τής τοπικης κοινωνιας τού
    Νομου Φλωρινης με πρωτεργατη την κ. Πέρκα η οποια καθε
    φορα σε αρθρα της προσπαθει να παραπλανηση τους τοπικους κατοικους και δη τους αγροτες.
    Επειδη παρακολουθω τα όσα γραφει καθε φορα και τα οποια
    σχολιαζω με εκτενη αναλυση ωστε να εχει γνωση των πραγματων τα οσα λεει δυστυχώς η =γραμμη = το κομματος
    των δηθεν σωτηρων του κρατους Ελλας με την τακτικην αυτην την σπρωχνουν στον κατηφορον.
    Μαλιστα προσφατα ανερθηκε στους αγροτες με γελεια ανρτηση αρθρου της ωστε να φανη οτι ειναι η μονη που μπορει να σωση τον Νομό Φλωρινης πο την καταστροφη, μαλιστα δε σε παλαιο αρθρο της (υπαρχη στο αρχειον) γνωστοποιησε εις την τοπικην κοινψνια οτι όλες οι αλλαγες των καιρικών συθνηκών συνδιαζονται με το ότι στην Αρχή ειναι η κυβερνηση τής ΝΔ.
    Μαλιστα δε εκτενως αναφερει οτι βροχες,παγωνιές,διακοπές
    ρευματς ολα αυτα ειναι δμιουργηματα της κυβερνησης ωστε
    να πλητουν του Αγροτες της περιοχης φλωρίνης.
    Τωρα θελε να ειδω πως θα μεταφραση τα οσα ανειγγειλε στην ΔΕΘ ο πρωθυπορυργός ωστε να γινη ο Ομιλος Συριζα και ΣΙΑ σωτηρας τού Νομού Φλωρίνης .
    Δια να αξιλογηση καποιος τις ιδεες τίς ιδέες και τις πραξεις της αριστερας αρκει να σχολιαση την προσφατη πραξι τους στην Θεσ/νίκη με τις χυδαιες αναρτησεις σε πανω κατα του κυβερνητη της χωρας όπου σε =κανενα κρατους= του κοσμου δεν υφιστατε τετοια αδηεια και την οποιαν ο ιδιος ο προεδρός της την χαρακτηρησε ως = ΕΠΙΤΥΧΪΑ = κατα της ΝΔ.
    Θα ηθελα να κλεισω οτι , ο Ομιλος αυτος ειναι ευτυχής που
    δεν βρισκεται στην Αρχή με τα όσα προβληματα εχει ΤΩΡΑ
    απεναντί της Η ΕΛΛΑΔΑ και οπως λεει και μια λαϊκη παροιμια
    Απ΄εξω απο τον χωρό πολλα τραγουδια ξέρουν, διοτι ενω
    βλεπουν, ακουουν τι συμβαινει στην Ευρωπη παραταυτα
    δεν θελουν να το πστεψουν διοτι προτιμουν τον καφέ να τον
    πίνουν με πολη ζαχαρη αλλοιως πικρός δεν νοστιμευει.
    Ενας ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ελλην πολιτικός είπε
    =Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις τους Έλληνες. Και αυτό, γιατί, όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα.=
    και ξερετε ποιον εννοώ.
    Διατελω
    Μφχ
    Γ.Κ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.