Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Στη Φλώρινα η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών…

 
Η πόλη της Φλώρινας φιλοξένησε το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου την 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με τη συμμετοχή φορέων, σωματείων και εθελοντών.
  Η Φλόγα της Αγάπης ξεκίνησε με σημείο αφής τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και ενδιάμεσες στάσεις το Δημαρχείο, την πλατεία Γεωργίου Μόδη, το Διοικητήριο και το Νοσοκομείο, για να καταλήξει στο Νέο Πάρκο, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή.
  Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε και ευχαρίστησε η Αντιδήμαρχος Φλώρινας κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Φλώρινα σήμερα έχει την τιμή να υποδέχεται τη
Φλόγα της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Μια Φλόγα ξεχωριστή, μια Φλόγα ιδιαίτερη, που μεταφέρει μηνύματα και συμβολισμούς.
  Σε μια εποχή που η πιο συνηθισμένη στάση είναι να καθόμαστε μέσα στο καβούκι μας, εσείς όλοι έχετε ξεπεράσει αυτήν τη νοοτροπία, προτάσσεται την κοινωνική δράση και τον εθελοντισμό απέναντι στον στείρο ατομικισμό και την καλοπέραση. Για μένα, αυτό είναι η κοινωνική ευθύνη.
  Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια κοινωνική δραστηριότητα ξεχωριστή από τις άλλες, η οποία όμως – δυστυχώς – δεν έχει πάρει τη θέση που της αξίζει στην καρδιά μας και στη συνείδησή
μας. Τα οφέλη της πιστεύω πως είναι γνωστά σε όλους μας. Αυτό, όμως, που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως δεν πρόκειται για μία συνήθεια, αλλά για μία κουλτούρα. Δεν μας κοστίζει τίποτα, είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη, ενώ προσφέρει το μεγαλύτερο δώρο: την ίδια τη ζωή!
  Οι συγκροτημένες κοινωνίες ευημερούν όταν στηρίζονται στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην προσφορά του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο του.
  Η δημοτική αρχή πιστή στον αξιακό της κώδικα διοργανώνει εθελοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας.
 
Με το Γραφείο Εθελοντισμού και την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας έχουμε κάνει εθελοντικές αιμοδοσίες και έχουμε μαζέψει ήδη 180 φιάλες αίματος. Και συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο.
  Επιτρέψτε μου να εκφράσω την βαθιά μου εκτίμηση και τα συγχαρητήρια μου προς όλους εσάς, στους φορείς και στους συλλόγους που συμμετέχουν και που αγκαλιάσανε αυτήν την εκδήλωση, δίνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε την αξία που έχει η εθελοντική αιμοδοσία».
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Άννα Μπαφίτη και ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας κ. Ηλίας Μούλελης, ο οποίος παρουσίασε τον εξοπλισμό της Λέσχης και εν συνεχεία τα μέλη της πραγματοποίησαν επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
  Την όλη δράση συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ο Δήμος Φλώρινας και το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας και συνεργάστηκαν το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.


 
Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού κ. Μιχάλης Χάτζιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Γιώργος Μάντσος, το ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας, η ΓΕΦ, οι Ελπίδες Φλώρινας, οι Σάρισες Φλώρινας, ο Σπάρτακος Φλώρινας και εθελοντές αιμοδότες.
  Να σημειωθεί πως παράλληλα διεξαγόταν και εθελοντική αιμοδοσία από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας με τη συνδρομή εθελοντριών υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.