Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για την αύξηση του Προϋπολογισμού για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας…

 
  Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ο. Τελιγιορίδου, κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερώτηση για την αναγκαιότητα αύξησης του προϋπολογισμού του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την χρηματοδότηση των όλων των αιτήσεων αγροτών που αφορούν στο πρόγραμμα για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  Στην ερώτηση καταγράφεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έγκριση μικρού μέρους των αιτήσεων των αγροτών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και ειδικότερα στο μέτρο 4 – Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
  Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται 570 αιτήσεις φυσικών προσώπων και 25 από ομάδες παραγωγών, τη στιγμή που 357 αιτήσεις κρίθηκαν ως επιλαχούσες και δεν θα χρηματοδοτηθούν, παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια.
  Επίσης, γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα της στήριξης του αγροτικού τομέα, σε μια περίοδο που η παραγωγική βάση της Περιφέρειας αποδιαρθρώνεται εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης για τη βεβιασμένη και άδικη απολιγνιτοποίηση.
  Ως εκ τούτου, ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό η αύξηση του διαθέσιμου ποσού ώστε να χρηματοδοτηθούν όλες οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Πρόγραμμα.
  Τέλος, γίνεται μνεία στην απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 να αυξήσει τον προϋπολογισμό σε παρεμφερή δράση -συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών»- ώστε να χρηματοδοτηθούν όλοι οι επιλαχόντες αγρότες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι σε αρχική φάση δεν έτυχαν της έγκρισης του Προγράμματος.
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.