Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Για όλα φταιν’ οι νέοι!

 
Του Α.Θ.Ρ. (Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
Για όλα φταιν’ οι νέοι! (Όπως λέγαμε παλιά… «για όλα φταίν’ οι γκόμενες»!)
  Βέβαια, θα ‘ταν παραδοξότητα να ξεφύγει απ’ τη διαχρονική αυτή fake – παραδοχή, η επίκαιρη πλέον θέση του επιτελικού μας κράτους, πολιτικο – επιστημονική παρόλα, για την έξαρση –περίπου ανεξέλεγκτη- του κορωνοϊού! Απλά, φταίνε οι νέοι!
  …Φταίνε οι ανεύθυνοι –ως συνήθως- κι ανέλεγκτοι νεολαίοι με τα πάρτι τους, τις μαζώξεις στις πλατείες, με το κουτί μπυρόνι στο χέρι, την ελευθεριότητα τους που αντιστρατεύεται την καθεστωτική πρακτική του ορθολογισμού και καθωσπρεπισμού και συνήθως, τα γνωστά… δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις!
  …Φταίνε οι νεολαίοι, που δεν ξημεροβραδιάζονται μ’ ανοιχτό το στόμα –σαν του λόγου μας των ηλικιωμένων-, ν’ ακούνε τις βαθυστόχαστες μακακίες των αστέρων της TiVi, (οι πλείστοι, απόφοιτοι του κορυφαίου ΙΕΚ του ΑΝΤ1)!
  …Φταίνε οι νεολαίοι, που θέλουν την παρέα, τον κολλητό – η, τη βαβούρα, τον χαβαλέ, το ξενύχτι, το ποτάκι κάτω απ’ την Αυγουστιάτικη φεγγαράδα, την ομαδάρα τους, τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, τις αγκαλιές και τα ωραία παρελκόμενα της και λίγοι έως ελάχιστοι εκστασιάζονται, απ’ τη στιφάδα του επιστήμονα Τσιόδρα και την αδρεναλίνη – τεστοστερόνη του πολιτικού Χαρδαλιά
  …Για όλα φταίνε οι νέοι! Βεβαίως – βεβαίως…
  Οι νέοι (του ’40 – 41) που τους έλεγαν αλήτες… (Άξιον Εστί – Ελύτης). Που όμως, κραυγάζοντας «αέρα», στα παγωμένα βουνά της Αλβανίας, στραπατσάρισαν την γουρονόφατσα του φασίστα Μουσολίνι!
  Οι νέοι (ΓλέζοςΣάντας), που έδωσαν το μήνυμα του αντικατοχικού αγώνα στην Ευρώπη, με το κατέβασμα της κατοχικής χιτλερικής σημαίας, που μόλυνε το παγκόσμιο μνημεία της Δημοκρατίας, στην Ακρόπολη της Αθήνας.
  Οι νέοι, που γέμισαν τις στρατιές των ανώνυμων ξυπόλητων ηρώων της ΕΑΜικής αντίστασης.
  Οι νέοι, με τα «χωνιά» της λευτεριάς, που τόνωναν το ηθικό, το κουράγιο των νοικοκυραίων, προαναγγέλλοντας τη νίκη που έρχονταν γρήγορα και θα φώτιζε τη φοβερή – μαύρη νύχτα της κατοχής.
  Οι νέοι, που έδωσαν τα κορμιά τους, τη καρδιά τους, τα νιάτα τους, τη ζωή τους, στα οδοφράγματα των Δεκεμβριανών, στον μακελάρη εμφύλιο, στα στρατοδικεία, τις φυλακές, τις εξορίες, για ένα φωτεινότερο μέλλον, για να γυρίσει ο τροχός του ήλιοι…
  Οι νέοι, που άνεργοι, απελπισμένοι, σε πλήρες αδιέξοδο, πήραν των ομμάτιων τους, μαζί με μια δεμένη με σκοινί βαλίτσα και γέμισαν τις φάμπρικες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας, διωγμένοι έμμεσα από μία μητριά πατρίδα που χάιδευε και τάιζε μόνο τα δικά της παιδιά, που αν δεν συνεργάστηκαν με τον κατακτητή –στην καλύτερη περίπτωση-, υπήρξαν γλείφτες, ρουφιάνοι και οσφυοκάμπτες, τα δύσκολα χρόνια.
  Οι νέοι που γέμισαν τις πλατείες και συγκρούστηκαν μ’ ένα σκληρό αστυνομικό, παρακρατικό – κράτος, για Δημοκρατία κι Αλλαγή και που μια προβοκατόρισσα ακροδεξιά, έστρωσε ύπουλα το δρόμο για τη χούντα των συνταγματαρχών.
  Οι νέοι, που γέμισαν τα εδώλια των στρατοδικείων της χούντας, όταν οι πλείστοι νοικοκυραίοι κάναν «τουμπεκί», αν δεν χειροκροτούσαν ένα γελοίο φασιστο – μπαρόκ θίασο καραβανάδων. Πόσο εύστοχα, ο Χάρρυ Κλυνν, αργότερα, σατίρισε αυτή τη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων! … «δεν είναι καιρός για ηρωισμούς»! Βέβαια, τότε βρωμούσε μπαρούτι, ΕΑΤ – ΕΣΑ, κολαστήριο Μπουμπουλίνας, Γυάρο, Αβέρωφ, Κέρκυρα, Γεντι – Κουλέ.
 
Οι νέοι, παντού και πάντα, βρέθηκαν μπροστά στα τανκς, όπως εκείνος ο Κινέζος φοιτητής, που σταμάτησε την αρμάδα στην Τιεν Αν Μεν!
  Παντού και πάντα οι νέοι είδαν και βλέπουν πιο μπροστά, πιο μακριά, πιο καθαρά, κι αψήφησαν την απειλή τον Χατζηαβατισμό, την υποκρισία. Σταμάτησαν πολέμους (Βιετνάμ), γκρέμισαν θρόνους, χούντες και σάπιες εξουσίες.
  Αυτοί οι νέοι σήμερα, με την ανεργία κυρίαρχη, την ανασφάλεια, την υποαπασχόληση, την υπερεκμετάλλευση σε αποδοχές και ωράρια εργασίας, όσοι δεν δραπέτευσαν στο εξωτερικό, βρίσκονται στο παρά πέντε μια άλλης επανάστασης, με απρόβλεπτη τώρα την εξέλιξη.
  …Πάντα και παντού, φταίνε οι νέοι! 
  Αυτοί αποφάσισαν για τα «μνημόνια», αυτοί τα φάγανε τα χρόνια της κραιπάλης, αυτοί έπαιρναν μίζες, απ’ το κουτί της ασπιρίνης μέχρι τα υποβρύχια, τα F-16, τις φρεγάτες, την Εθνική Οδό, τον αγροτικό δρόμο, τα προγράμματα της Ε.Ε. για την ανάπτυξη της χώρας.
  Αυτοί βγαίναν στη σύνταξη με απολυτήριο Δημοτικού από τις πλείστες ΔΕΚΟ, με 3.000€ σύνταξη και τώρα (δικαίως βεβαίως – βεβαίως) θα πάρουν αναδρομικά, αξίας ενός νέου «μνημονίου»! Τέλεια!
  Αυτοί βγάλαν έξω, σε φορολογικούς παραδείσους, μαύρο παραδάκι από τις κομπίνες τους, σε μια τότε ανεξέλεγκτη χώρα.
  Όλα οι νέοι τα κάνανε, οι απερίσκεπτοι, οι ανάρμοστοι! Οι νέοι φταίνε για όλα!
  Αυτοί, που θα δουλεύουν μέχρι –ζωή να ‘χουν- τα ογδόντα τους, για να εξασφαλίσουν μια κρατική σύνταξη μιζέριας! (Ας κάνουν ασφάλιση ιδιωτική, θα πουν οι έξυπνοι φιλελέδες! Με ποιο εισόδημα να κάνουν βρε χουβαρντάδες μου; Με τις τρείς κι εξήντα που πληρώνετε τον εργαζόμενο;)
  Επαίτες, ντροπιασμένοι θα είναι, σε γονείς και πεθερικά, στηριγμένοι στις συντάξεις και τα σπιτικά τους! Δικό τους σπίτι, μόνο τα golden boys θα αποκτήσουν. Αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση, διάθεση για δημιουργία, για το μέλλον της ζωής τους, θα ‘ναι είδος σε ανεπάρκεια.
  Μπακούρια, ρεμπεσκέδες και ραμολιμέντα, μιας μοναχικής μίζερης ζωής, ότι χειρότερο για μια χώρα που προβλέπεις το μέλλον της.
 
Η άτυχη γενιά που χαντάκωσε και θα πληρώνει τη λαμογιά και την αβελτηρία της προηγούμενης!
  …Οι νέοι φταίνε, για το φούντωμα τώρα του κορωνοϊού!
  Αυτοί πήραν τις αποφάσεις για το ανέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού! Για τα καράβια των εφοπλιστών με πληρότητα 80% επιβάτες! Για το άνοιγμα του εξωτερικού τουρισμού…
  Αυτοί δεν τόλμησαν να προστατέψουν τους πιστούς στις εκκλησίες, κι έδιναν και λάθος μηνύματα οι ίδιοι, με τα μάτσα – μούτσα των εικόνων, μπροστά στις στημένες κάμερες, που θα μετέδιδαν στον ψηφοφόρο για το πόσο πιστός χριστιανός είναι ο εκλεκτός στους στην κάλπη…
  Ο μόνος τελικά που δεν φταίει, είναι ο Μητσοτάκης! Ο πορφυρογέννητος και λογικά, αφού πάντα οι βασιλείς ήταν ανεύθυνοι…
  Μερικοί ήταν –και λόγω αιμομιξιών- και τελείως βλάκες, γκα – γκα βέβαια, όταν στην αρχή τα πράγματα με τον κορωνοϊό πήγαιναν για την χώρα μας καλά, υπεύθυνος γι’ αυτό –και το καμάρωνε κορδωτός, με σχεδόν καθημερινά διαγγέλματα, σαν άλλος Ερντογάνης, και δώστου συνεντεύξεις σε ξένες εφημερίδες, ο νέος Μωυσής, ο καλός μας Μητσοτός!
  Τώρα που το πράγμα ξέφυγε και στράβωσε, φταίνε οι νέοι!
Φταίω εγώ, φταις εσύ,
φταίει ο Χατζηπετρής!
Ο μόνος που δε φταίει είναι ο Κούλης,
ο καραμπουζουκλής!
Σίγουρα, δεν είναι τυχαίο αυτό,
όταν γαλουχηθείς σαν πρίγκιπας, φίλε μου,
και γεννημένος για πρωθυπουργός
και σ’ έχουν δασκαλέψει από μικρό,
ότι ο Λαός απ’ τη γέννα του είναι πονηρός,
ζηλιάρης, ύπουλος και μοχθηρός (ιδίως ο Ελληνικός).
Μόνο που ακόμα κι ο δικός σου,
ο ορθόδοξος – δεξιός, ο κλασικός,
στο βάθος του κρύβει ένα αριστερό(!)
κι είν’ αυτός που θα στη κάνει
τη ζημία σου, τελικώς!
αφού στον ΣΥΡΙΖΑ, τρώγονται με τα ρούχα τους …γενικώς!
ΥΓ 1: αυτή η ιστορία με την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 μίλια προς Ιταλία και παραμονή των 6 προς Τουρκία, μου θύμισε, τότε που ράβαμε παντελόνια και κουστούμι στους πάμπολλους ραφτάδες της μικρόπολης μας, να σου ‘φταχνε παντελόνι ο ράφτης, με 12 πόντους μακρύτερο στο ένα μπατζάκι και 6 πόντους κοντότερο στο άλλο!
  Πως έλεγε η ατάκα του Χ’’χρήστου στον «μπακαλόγατο»… «παλεύεις ρε! Παλεύεις; Γιατί εγώ δεν παλεύω»!
  Ε, ρε και να ‘χαμε αιγιαλίτιδα προς Βόρεια Μακεδονία, όχι 12 μίλια, 112 μίλια θα την επεκτείναμε!
  Να κηρυχτεί η 25/8/20 Εθνική γιορτή, αφού, όπως είπε ο Μητσοτάκης… «μεγαλώσαμε της Ελλάδα»!!!
  Προς δυτικά βέβαια όλ’ αυτά, γιατί προς νότο και ανατολάς βρωμάει γενικώς μπαρούτι και …μπιρ Αλλάχ! (και βοήθα Παναγιά!)
  Σίγουρα… φταίν’ οι νέοι (βεβαίως – βεβαίως), για όλα αυτά! Αυτοί που θα πληρώσουν, που ακούνε και υπομένουν αγόγγυστα τις μακακίες των σοφών μεγάλων και δεν μας πλακώνουν στις φάπες… γενικά!
ΥΓ 2: Συγχαρητήρια στους νέους μας, που πέρασαν τις πόρτες των ανώτατων ΑΕΙ – ΤΕΙ κι επιβραβεύθηκαν οι κόποι τους, δεκάδων χρόνων προσπάθειας.
  Αλλά και οι άλλοι, που απέτυχαν σήμερα, το στόχο μιας επίκαιρης νίκης, δε θα χαθούν αν ακολουθήσουν το δρόμο τους, με αγώνα και μεράκι.
  Το πιο σίγουρο και θετικό είναι ότι έχουν όλοι μια ζωή μπροστά τους!
  Κι η ζωή, είναι το απόλυτο αγαθό του κόσμου. Όλα τα άλλα, είναι, παρελκόμενα της… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.