Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εκδήλωση της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Μια πολύ αξιόλογη εκδήλωση που προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου στην Στέγη Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων, με ομιλητές τον πολιτικό επιστήμονα και διδάκτορα Κοινωνιολογίας, Γιώργο Ρακκά και τον γνωστό (για την υπόθεση Οτσαλάν) πρώην στρατιωτικό, συγγραφέα και Πολιτικό & Στρατιωτικό αναλυτή, Σάββα Καλεντερίδη.
 

  Η σημαντικότητα της θεματολογίας, οι γνώσεις των ομιλητών και το οπτικό υλικό που παρουσιάστηκε, προσέφεραν στο ακροατήριο υψηλού επιπέδου πληροφόρηση σε φλέγοντα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό και προσφυγικό που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, καθώς και αυτό της προκλητικότητας της Τουρκίας, των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και διατήρησε έντονο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίωρης παρουσίασης.

  Στην έναρξη της εκδήλωσης, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων, Δημήτρης  Μιχαηλίδης και Γιάννης Γοπουρίδης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης και εκ μέρος της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, ο Αντιπρόεδρος του Π.Σ., Γιάννης Λιάσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Σωτήρης Βόσδου.

  Στην εισήγηση του ο Γιώργος Ρακκάς, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και προσφυγικό αδιέξοδο που βιώνει η χώρα μας, «ένα ζήτημα που συνεχώς εξελίσσεται και μεθοδεύει την μεταβολή της χώρας μας από χώρα σε χώρο, καθώς η ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή απειλεί να μεταβάλει την Ελλάδα στο Hot spot ολόκληρης της Ευρώπης».      

  Στην ομιλία του ο Σάββας Καλεντερίδης, χρησιμοποιώντας πρωτογενείς ιστορικές πηγές αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή χάραξης των συνόρων στη Μέση Ανατολή, έκανε αναφορά στην «Αραβική Άνοιξη», στις σημαντικές εξελίξεις σε Λιβύη, Συρία και ευρύτερη Μέση Ανατολή, στις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις, διεκδικήσεις και διακινήσεις μεταναστών, ενώ η εισήγηση του ολοκληρώθηκε με προτάσεις για τις στρατηγικές που πρέπει να υιοθετηθούν από μέρους της Ελλάδας για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας.

  Ακολούθησε συζήτηση και οι ομιλητές τοποθετήθηκαν σε ιδιαίτερης γεωπολιτικής και εθνικής σημασίας θέματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές, ο Περ. Σύμβουλος Γιάννης Στρατάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Θωμαΐδης καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και πλήθος κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.