Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Στον «αέρα» 16 πτυχιούχοι εργαζόμενοι στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου - Διεκδικούν ανανέωση συμβάσεων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ…


  Το Κέντρο Αποκατάστασης Αμυνταίου στελεχώνει 16 άτομα (επαγγελματίες υγείας) άτομα διάφορων ειδικοτήτων όπως Νοσηλευτές, Φυσιοθεραπευτές, Διαιτολόγο, Διοικητικούς, που προσελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2019 με το εν λόγω πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ, παρέχουν
 
 άριστες υπηρεσίες, σε ωράρια και προγράμματα πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα.
  Το προσωπικό αυτό έχει συνδράμει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, προς τους  πολίτες τις κοινωνίας της Φλώρινας, έχοντας καταφέρει πλέον την λειτουργία πολλαπλών ενεργών κλινών Αποκατάστασης.
  Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ανάλογη δημόσια δομή στην Βόρεια Ελλάδα και ότι οι κλίνες αυτές εξυπηρετούν ασθενείς ασφαλισμένους και μη, καθώς και ευρωπαίους πολίτες, με βαθιές κινητικές αναπηρίες.
  Επιπλέον, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το υφιστάμενο προσωπικό προ της πρόσληψης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις πρόσθετες ανάγκες της Υπηρεσίας, οι οποίες βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες, καθώς επίσης και ότι λειτουργούσε υπό συνθήκες εντόνου εργασιακού φόρτου, με υπερβολικές υπερωρίες, γεγονός που δεν διασφάλιζε ήπιο εργασιακό κλίμα.
  Με την προσθήκη του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ, το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας μπόρεσε πλέον να ανταποκριθεί στις αυξημένες ποιοτικά και ποσοτικά ανάγκες του τελευταίου έτους, οι οποίες σχετίζονται με την αυξημένη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, μετρά και το «άνοιγμα» της νέας πτέρυγας, με μέγιστη δυναμική 25 επιπλέων ασθενών.
  Εν κατακλείδι, για να συνεχιστεί η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, κρίνεται απαραίτητη η ανανέωση του ειδικού προγράμματος που αφορά 3.650 πτυχιούχους ανέργους ηλικίας 22 - 29 ετών, δεδομένου ότι το εν λόγω πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία εξειδίκευσης των συγκεκριμενών εργαζομένων στον δύσκολο και ευαίσθητο τομέα της αναπηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.