Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου για τη Διεθνής Ημέρα της Αγρότισσας….


  Η 15η  Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18/10/2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο αυτή τη μέρα για να υπενθυμίζει την συμβολή της γυναίκας αγρότισσας στην παραγωγή και την αγροτική οικονομία και εν γένει την ευκαιρία να ακούγονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
 
 Η γυναίκα Αγρότισσα παρά τις πολλές αντιξοότητες στέκεται με περηφάνια στον δύσκολο ρόλο της.
  Πλέον πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να συγχέουμε τη γυναίκα αγρότισσα με την εργαζόμενη των αστικών κέντρων. Στην αγροτική οικογένεια η μονάδα εργασίας είναι όλη η οικογένεια και πολύ περισσότερο η γυναίκα, ενώ σε μία πόλη ο ρόλος είναι ανά άτομο.
  Οι ώρες εργασίας στην ύπαιθρο είναι όλη την ημέρα, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά υπάρχει ωράριο.
  Φυσικά, δε συζητάμε για διακοπές, διασκέδαση, μόρφωση και για επιλογές. Σε ερώτηση που έγινε σε γυναίκες που ασχολούνται με το επάγγελμα, αν το διάλεξαν, η απάντηση είναι αρνητική.
   Ο χώρος εργασίας της πάντα συμπίπτει με τον χώρο κατοικίας, όπου αναπτύσσει την κοινωνική της δραστηριότητα και όλη της τη ζωή. Αγρότισσα δεν είναι μόνο ένα επάγγελμα, αλλά τρόπος ζωής.
  Είναι υπεύθυνη για το περιβάλλον, την κοινωνική, την πολιτιστική και οικονομική πλευρά της οικογένειάς της. Κι είναι αλήθεια ότι τα βγάζει πέρα επάξια ως θεματοφύλακας πολλών αξιών.
 Αν και πολλά έχουν βελτιωθεί στα δικαιώματά της και στην ποιότητα ζωής της, πολλά ακόμη μένει να γίνουν.
  Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να μεριμνά ώστε η συγκεκριμένη μέρα να τιμάται με εκδηλώσεις ανάλογες της περσινής, που διεξήχθη στο Μουσείο της Ακρόπολης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.