Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Α.Τ. Αμυνταίου: Συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρουσμάτων εξαπάτησης ιδιωτών…



Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση κρουσμάτων εξαπάτησης επιτήδειων σε βάρος πολιτών, αστυνομικοί του Α.Τ. Αμυνταίου διένειμαν ενημερωτικά έντυπα στους επισκέπτες της λαϊκής αγοράς του Αμυνταίου. 
  Πιο συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
  «Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:
• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών-φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λ.π.)
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού – συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό πρόσωπο σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με το δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
• Να μην πείθεστε εύκολα σε ευκαιριακές – οικονομικές αγορές προϊόντων (π.χ. ελαιόλαδου, μελιού) που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, διότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι νοθευμένα.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα - χρώμα του οχήματος, για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία (100 ή 2386022222), ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.