Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού 2018 στο Κτήμα Δημόπουλος… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού, την Κυριακή, 11/11/2018, το Κτήμα Δημόπουλος υποδέχθηκε τους φίλους του κρασιού που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης των κρασιών του οινοποιείου, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.
 

  INFO: Το Κτήμα Δημόπουλος που βρίσκεται στην Τ.Κ. Ξινού Νερού του Δ. Αμυνταίου και ιδρύθηκε το 2014 από τον Παναγιώτη Δημόπουλο, με σκοπό να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση και με στόχο την παραγωγή ποιοτικού κρασιού και την ανάδειξη του δυναμικού της γηγενούς ποικιλίας Ξινόμαυρο, που ευδοκιμεί στην περιοχή του Αμυνταίου και συγκαταλέγεται στους ελληνικούς οίνους ΠΟΠ.

  Το Κτήμα περιβάλλεται από περίπου 550 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα και καλλιεργούνται οι ερυθρές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Syrah, Merlot, Pinot noir, Montepulciano, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Petit Verdot και οι λευκές Sauvignon blanc, Chardonnay, Gewurztraminer, Ασύρτικο.

  Το οινοποιείο είναι διώροφο και καλύπτει χώρο 870τμ ανά όροφο και είναι χτισμένο στις παρυφές των λόφων της περιοχής «Κοντή Καρυδιά».

  Στον υπόγειο χώρο γίνεται η οινοποίηση και αποθήκευση στο κελάρι, στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του οινοποιείου, η αίθουσα γευσιγνωσίας και χώρος δεξιώσεων και εκδηλώσεων.

  Το Κτήμα Δημόπουλος είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.