Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Επιστολή – καταγγελία του Α. Βολιώτη, για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις εκλογές της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αμυνταίου …


Αγαπητοί μου συμπολίτες,
  Δεν είχα σκοπό να προβώ σε αυτού του είδους την καταγγελία και να δημοσιοποιήσω  την ένσταση που έκανα στις εκλογές για την Δημοτική Τοπική Οργάνωση ( ΔΗΜ.Τ.Ο) Αμυνταίου της Νέας Δημοκρατίας. Το πράττω όμως διότι παρόλα αυτά που έγιναν ο κ. Τσιρώνης στην ευχαριστήρια δήλωση του,  μίλησε για ανίερες συμμαχίες.
 
  Δεν το κρύβω ότι στην επιστολή περίμενα να διαβάσω ένα μήνυμα ενωτικό αλλά αντ’ αυτού διαβάσαμε ένα μήνυμα άκρως διχαστικό από το οποίο η παράταξη βγαίνει πληγωμένη.
  Περιληπτικά θα αναφέρω ότι η ένσταση μου μετά το πέρας των διαδικασιών αναφέρεται στο γεγονός της συμμετοχής ως «ψηφοφόρων και υποστηρικτών» του κ. Τσιρώνη ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με τον Δήμο Αμυνταίου.
  Ειδικότερα   στο  Άρθρο 4  παρ. 1  του Κανονισμού Παννελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας ρητά αναφέρεται ότι : «Τα μέλη του Κόμματος, κατά την έννοια των άρθρων 3 και 4 του Καταστατικού είναι αυτοδικαίως και μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. του αντίστοιχου Δήμου, εντός του οποίου βρίσκεται η διεύθυνση κατοικίας που δηλώνεται κατά την εγγραφή». Συγκεκριμένα οι εν ενεργεία δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φλώρινας κ. Αλεξιάδης Νίκος (πρώην Αντιδήμαρχος)  και Ουλιάρης Θεόδωρος οι οποίοι εκλέχθηκαν με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Φλώρινας κ. Βοσκόπουλου Γιάννη ψηφίσαν στις εκλογές μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα, βοηθώντας έτσι στην «εκλογή» του κ. Τσιρώνη χωρίς να δικαιούνται να ψηφίσουν σύμφωνα με τον Κανονισμό (ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους είναι στο Δήμο Φλώρινας), αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα.
  Μάλιστα πριν τις εκλογές και αφού είδα τον εκλογικό κατάλογο που είχε αποσταλεί από το κόμμα στην Εφορευτική Επιτροπή, επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Φλώρινας  κ. Βοσκόπουλο και τον ενημέρωσα για την παράνομη εγγραφή των στελεχών του συνδυασμού του  στη ΔΗΜ.Τ.Ο Αμυνταίου, ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση του μιας και το θέμα εκτός από τυπικό ήταν και ηθικό. Δυστυχώς ο κ. Βοσκόπουλος δεν έκανε κάτι για να αποτρέψει τους δημοτικούς του συμβούλους και τους συγγενείς τους  στο να συμμετέχουν στη διαδικασία και έτσι με τις ψήφους των συγκεκριμένων προσώπων αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα και εκλέχθηκε μόλις με μια ψήφο ο κ. Τσιρώνης.
  Με όλα τα προαναφερθέντα είναι ολοφάνερο ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι νόθο και ντροπιαστικό για την τοπική Νέα Δημοκρατία. Από την στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος κατέθεσα ένσταση καταγγέλλοντας τη διαδικασία και αναμένω την απόφαση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος .
  Ο κ. Τσιρώνης δεν μπορεί να επικαλείται ανίερες συμμαχίες όταν ο ίδιος είναι πρωταγωνιστής σε τέτοιες σκανδαλώδεις ενέργειες που πλήττουν την αξιοπιστία του κόμματος και πληγώνουν την εμπιστοσύνη των Νεοδημοκρατών στα όργανα του κόμματος.
  Περιμένω τον κ. Τσιρώνη –έστω και την ύστατη στιγμή – να ζητήσει μια συγγνώμη τόσο από τη Ν.Δ όσο και από τους συνδημότες μας. Αλήθεια ποια είναι η θέση του σε όλα αυτά;
  Συμφωνεί με την παρουσία ξένων ψηφοφόρων - μισθοφόρων  στο Αμύνταιο; Με ποιο ηθικό έρεισμα ο κ. Τσιρώνης ζητάει την στήριξη μας;
  Πως θα διοικήσει όταν από την  πρώτη μέρα λειτουργεί με κανόνες αδιαφάνειας και νοθείας;
  Επίσης καταγγέλλω τον κ. Τσιρώνη ως ηθικό αυτουργό και συνεργό αυτής της ανέντιμης, ανήθικης και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη ρήση ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και για το γεγονός ότι αντί να δείξει μια στοιχειώδη μεταμέλεια αναφέρεται σε ανίερες  συμμαχίες επαληθεύοντας την παροιμία που έλεγαν οι παππούδες στο χωριό μου «μέχρι να βογκήξει το βόδι, τρίζει το κάρο».
  Περιμένοντας από τη Νέα Δημοκρατία - το κόμμα που υπηρετώ πιστά όλα τα χρόνια της ζωής μου – να πράξει τα δέοντα , σύμφωνα με τη συμφωνία Αλήθειας την οποία διατυπώσαμε όλοι μαζί, Κόμμα –Στελέχη - Πολίτες , θέτω  στην κρίση των συνδημοτών μου  τις προαναφερθείσες αλήθειες και περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη ΝΔ μόνο   για να ικανοποιήσουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.
Με εκτίμηση
Υποψήφιος Πρόεδρος
ΔΗΜ.Τ.Ο Αμυνταίου
Βολιώτης Αργύριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.