Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Αμυνταίου – Φλώρινας» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Το μνημειώδες βιβλίο με τίτλο «Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Αμυνταίου – Φλώρινας», παρουσιάστηκε στη κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Αμυνταίου, το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαΐου.
 

  Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φωτογραφικό τεκμήριο και ένα σημαντικότατο οδοιπορικό, που ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, των 15 σιδηροδρομικών σταθμών από Θεσσαλονίκη προς τη Φλώρινα και Μοναστήρι, καθώς και των αρχιτεκτονικών σχεδίων τους, μέσα από την πολυετή έρευνα της συγγραφέως Χρυσούλας Χ. Βοσκοπούλου.

  Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ως συν-εκδότης με τον Δήμο Φλώρινας στην έκδοση του βιβλίου, ενώ την παρουσίαση του ανέλαβε ο καρδιολόγος Νικήτα Κακκαβάς, ο οποίος αναφέρθηκε -προβάλλοντας παράλληλα αρχειακό φωτογραφικό υλικό- στη καθοριστική σημασία του σιδηροδρόμου για την τότε κοινωνικο - οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

  Από την μεριά της, η συγγραφέας Χ. Βοσκοπούλου, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και όλους όσους συνέβαλλαν στην έκδοση του βιβλίου και παρουσίασε αναλυτικά το πόνημα της.

  Η εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η φιλόλογος Αρετή Κοσμοπούλου, έκλεισε με τη προβολή σχετικής ταινίας της Σοφίας Αντωνακάκη.

  Να τονίσουμε πως το βιβλίο «Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Αμυνταίου – Φλώρινας» θα παρουσιαστεί και στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας, την Κυριακή20 Μαΐου στις 12:00.

1 σχόλιο:

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.