Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Έρχεται καταιγίδα στο θέμα του Πανεπιστημίου της Φλώρινας…


  Είναι πια ολοφάνερο. Ή εμφανής απουσία περιφερειακής συνείδησης από τα κέντρα εξουσίας, η κινητικότητα και τα προειδοποιητικά γραπτά των καθηγητών, συγκλίνουν στο ότι κάτι ύποπτο μεθοδεύεται, σε βάρος και πάλι του τόπου μας.
 
  Δεν είναι απλά καμπανάκια κινδύνου για μία ακόμη απώλεια στρατηγικού χαρακτήρα για τον τόπο, αλλά καμπάνες που χτυπούν πένθιμα για μια Φλώρινα που πεθαίνει!
  Οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" καθηγητές, σίγουρα γνωρίζουν κάτι περισσότερο, προειδοποιούν και κάνουν σχεδόν έκκληση για... αντίδραση στους φορείς του τόπου μας.
  Το άκουσα σαν κραυγή αγωνίας στα κείμενα της κ. Σοφίας Ηλιάδου – Τάχου και του κ. Θωίδη, που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν, και το είδα στο γεμάτο απόγνωση και αγωνία βλέμμα της κ. Σπύρτου.
   Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η Φλώρινα δεν έχει κανένα περιθώριο πια για άλλες απώλειες.
  Το Βαλκανικών... πέταξε.
  Ο κάθετος άξονας δεν έγινε ποτέ.
  Ο Στρατός αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση.
  Πρόσφατα, "κηδέψαμε" τη δημόσια ΔΕΗ... μόνο της Φλώρινας.
  Για όλα τα παραπάνω "δεν άνοιξε μύτη". Το Πανεπιστήμιο αποτελεί ηθικά και ουσιαστικά το τελευταίο οχυρό στην ανηλεή επίθεση που δεχόμαστε τόσα χρόνια.
  Ο τόπος μας αργοπεθαίνει. Ποντάρουν στην χλιαρή, σχεδόν ανύπαρκτη, αντίδραση που επιδεικνύουμε συνήθως.
  Τώρα δεν είναι ώρα για σπέκουλα. Ή Φλώρινα μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ.
  Η λύση είναι μία. Την βρήκαμε και την κάναμε πράξη στα τέλη της δεκαετίας του '80. Μια Φλώρινα σύσσωμη ενωμένη και αποφασισμένη απέτρεψε τότε τη μετακίνηση της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Τότε οι Φλωρινιώτες κατάφεραν και νίκησαν τον διχασμό.
  Σίγουρα πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε και ΤΏΡΑ, αν βέβαια θέλουμε να υπάρχουμε σήμερα και περισσότερο ΑΥΡΙΟ.
Μιχάλης Χάτζιος
Εκπαιδευτικός
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.