Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Στο Αμύνταιο μεσ’ το κέντρο, φύτρωσε καινούργιο δέντρο!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


  Ένα παράξενο δέντρο προκαλεί εντύπωση σε ντόπιους και ξένους, καθώς, όπως φαίνεται,  δεν έχει κάποια επαφή με το έδαφος!

  Το σουρεάλ της υπόθεση είναι ότι φύτρωσε μέσα στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας, που ποτέ δεν λειτούργησε…
 

  Πρόκειται για ιστορικό δέντρο η εμφάνιση του οποίου εκεί συνδέεται με διάφορους τοπικούς θρύλους και μύθους, με πιο σημαντικό αυτόν που αναφέρει ότι επί τουρκοκρατίας, στο σημείο εκείνο, η Βαλιντέ σουλτάν έπινε τον καφέ της με τους ακόλουθους της «αυλής»!



 Πλήθος επισκεπτών έρχονται για να θαυμάσουν από κοντά το δέντρο και να φωτογραφηθούν στον κορμό του, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής…

3 σχόλια:

  1. Πολύ σπάνιο, πολύ ξεχωριστό, ίσως μοναδικό στον κόσμο, μάλλον η θρησκευτικότητα του λαού του Αμυνταιου, έδωσα το έναυσμα στον Θεό μας να κάνει το Θαύμα!Πριν λίγο καιρό φύτρωσαν και τουλίπες και διάφορα Αλλα λουλούδια μπροστά από το καταστημα γνωστού εμπόρου,αλλά ο ίδιος απαίτησε να ξεριζωθουν και να μπουνε πλακάκια! Άραγε αυτό είναι το περιβάλλοντικο αίσθημα?Όσο για το δέντρο που φύτρωσε, ας σκεφτούμε και λίγο τον έλεγχο του έργου της νέας πλατείας από τον τότε δήμαρχο Γ.Λ..-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι η η φυση που αντιστεκεται κι επαναστατει, στη μανια μας, να τσιμενταρουμε τα παντα στον πλανητη.Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑΑΑΑΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΔΕΝΤΡΑ????ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΥΤΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.