Άλλη μια βράβευση έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες τριών εστιατορίων που εδρεύουν στη περιοχή Αμυνταίου, κάνοντας τη τοπική γαστρονομία
να αποτελεί ένα δυνατό χαρτί στο μάρκετινγκ του τουριστικού προϊόντος του τόπου
μας.
Η απονομή των «Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας
2018» έγινε την Τρίτη 20/3 στο Grand Ballroom του «Hyatt Regency» στη
Θεσσαλονίκη, σε μια βραδιά κατά την οποία αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες και ταυτόχρονα
γεννήθηκε ένας νέος γαστρονομικός θεσμός με τη σφραγίδα του «Α».
Στα 55 καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας
της χώρας μας που τιμούν την εθνική μας γαστρονομία, με βαθμό 14/20, λανσάρουν
και τρία από την περιοχή του Αμυνταίου:
- Η ταβέρνα «ΘΩΜΑΣ» του Νίκου Πασπάλη στο Σκλήθρο,
- Το εστιατόριο «ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ» του Νίκου Κοντοσώρου στο Ξινό Νερό,
- Το εστιατόριο «ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ, των αδελφών Ναουμίδη, στον Άγιο
Παντελεήμονα…
Να επισημάνουμε πως τα κριτήρια που
λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι:
α) η ποιότητα των πρώτων υλών
β) η μαγειρική
τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ
γ) η αρμονία και η ισορροπία
των γεύσεων
δ) τα πρωτότυπα υλικά
ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι
συνδυασμοί
στ) η αισθητική εμφάνιση των
πιάτων
ζ) η γενική αίσθηση που τελικά
εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων.
Ενα μεγάλο μπράβο και στους τρεις.άνθρωποι που με την επαγγελματική τους δραστηριότητα κ επιτυχία αναδεικνύουν την περιοχή μας!!
ΑπάντησηΔιαγραφή