Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Κραυγή αγωνίας για το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου – Ευρεία σύσκεψη φορέων… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Σύσκεψη φορέων με θέμα: «ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου: Αδιέξοδα και η εξέλιξή του», διοργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου, το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κέντρου Φυσικής  Ιατρικής & Αποκατάστασης.
 

  Παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου, Κώστα Θεοδωρίδη, του εκπροσώπου της 3ης ΥΠΕ και Διοικητή των Νοσοκομείων Μαμάτσειου, Μποδοσάκειου και Φλώρινας, Γιώργου Χιωτίδη, του αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Ρούση Αλεξανδρή και του Περιφερειακού Συμβούλου, Γιώργου Αντωνιάδη, ακούστηκαν οι προτάσεις σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιδρύματος, τόσο από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδία ΑμΕα Δυτ. Μακεδονίας, Κούτσιανο Βασίλη και τους Προέδρους και εκπροσώπους των Συλλόγων ΑμΕΑ, Αμυνταίου Θεοδώρα Ηλία, Φλώρινας κ. Αντωνιάδη, Πτολεμαΐδας Μιχάλη Μίγκο, και  Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών  Γιώργου Αυγουστίδη (Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης), όσο και των εργαζομένων, νοσηλευτών και του ιατρικού προσωπικού του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου.

  Το γεγονός ότι στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στη σύσκεψη μετείχαν, εκ μέρος της ΔΕΗ, ο Δ/ντής του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Αναστάσιος Λοβάτσης συνοδευόμενος από εκπροσώπους του τομέα υγείας της επιχείρησης, εκ μέρος της εκκλησίας, ο Αρχιμανδρίτης, Σεβαστιανός Τοπάλης, καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων και Συλλόγων της περιοχής, καταδεικνύει τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα, επιτέλους, να βρει τον «ηγετικό» ρόλο που του αναλογεί στον τομέα της αποκατάστασης ασθενών στη Μακεδονία και τα Βαλκάνια.

  Και για να συμβεί αυτό, χρειάζεται πέρα από το σωστό σχεδιασμό δράσεων και μελετών από τις τοπικές αρχές και την Περιφέρεια, πολιτική βούληση και ιδίως συμπαράσταση και συμμετοχή στις διεκδικήσεις, από όλη τη τοπική κοινωνία.

  Ένα ΚΕΦΙΑΠ πλήρως οργανωμένο και στελεχωμένο από προσωπικό, θα προσφέρει κύρια τις θεάρεστες υπηρεσίες του σε πολλούς συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη (διαθέτει 100 κρεβάτια νοσηλείας) και κατά προέκταση, στη τοπική οικονομία.

  Να τονίσουμε ότι, συγκινητικές ήταν οι μαρτυρίες τόσο των ασθενών και των οικογενειών των, όσο και όλων όσων χρίζουν υπηρεσίες αποκατάστασης  υγείας και εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το ελλιπής προσωπικό και τη μοναδική(!) γιατρό του Κέντρου, που προσφέρουν τα μέγιστα…


1 σχόλιο:

  1. 33 χρόνια μετα ...κοινή διαπίστωση είναι ότι πρίν 33 χρόνια κατασκευάζαν κτίρια σαν το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου χωρίς να υπολογίσουν ποιοι θα το λειτουργήσουν ποιοί θα το χρηματοδοτήσουν ποιοι και πόσοι θα εργασθούν σε ποιόν φορέα θα ενταχθεί Ρίξαν χρήμα σε μηχανικους εργολάβους για μπετά σίδερα και αδιαφορήσαν το σημαντικότερο ...33 χρόνια τα κτίρια αυτά γίναν "όμορφα κουφάρια" όπως είπε ένας κύριος στα βίντεο και διαπιστώσαμε ( μετά 33 χρόνια !!!!) τις πολύχρονες ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ και ...Μάλλον φοβάμαι είναι πολύ αργά 33 χρόνια μετά για σχεδιασμούς και οραματισμούς ειδικά εν καιρώ τρομακτικής οικονομικής κρίσης όπου δεν υπάρχουν οικονομικά πλεονάσματα για νέες δομές υγείας σαν το ΚΑΦΚΑ που λειτούργησε όπως "λειτούργησε 33 χρόνια μέχρι σήμερα .

    Αν υπάρχει πολιτική βούληση για ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Αποκατάστασης στην Ελλάδα υπάρχει ελπίδα για το ΚΑΦΚΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ χωρίς "καλές προθέσεις φιέστες και ευχολόγια " αλλα με ΕΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.