Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

«MNHMH 15» – Έκθεση ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού για τον απαγχονισμό των 15 Ελλήνων της Κλαδοράχης στις 9 Αυγούστου 1943…  Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», προσκαλεί όλους τους Φλωρινιώτες να επισκεφθούν το αφιερωματικό «ΜΝΗΜΗ 15» για τους 15 Έλληνες απαγχονισθέντες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 9 Αυγούστου του 1943, στο 4ο χλμ. Εθνικής οδού Φλώρινας - Κλαδοράχης.
  
  Η έκθεση «ΜΝΗΜΗ 15» φιλοξενείται στην ειδικά διαμορφωμένη Αίθουσα Εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη (Αίθουσα Βασιλικής & Στεφάνου Γώγου) και περιλαμβάνει ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, πρωτότυπο αρχειακό υλικό (εφημερίδες της εποχής) σύντομο ιστορικό του γεγονότος, το σχοινί της αγχόνης και το βιολί του μαέστρου του ΦΣΦΑ Θεοδώρου Θωμαΐδη, τον πρώτο ξύλινο Σταυρό που στήθηκε στον χώρο της θυσίας - έργο Ηλία Βυζάντη, καθώς και φωτογραφικό υλικό από το 20ετές ιστορικό Μνημόσυνο της Κλαδοράχης το 1963.
  Η έκθεση «ΜΝΗΜΗ 15» θα λειτουργεί καθημερινά από τις 1 έως και 13 Αυγούστου 2017 και ώρες 20:00-22.00 μ.μ.

Επίσημα εγκαίνια δεν θα πραγματοποιηθούν.
Προσοχή: Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες βίαιου και παραστατικού περιεχομένου.
Χορηγός έκθεσης: «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.»
Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη
Πλατεία 7 Ηρώων 1944
Φλώρινα 53100 - τηλ. 23850 22754
www.fsfa.gr/pfz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.