Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ελληνική ψυχή: «Σφαλιάρα» της Εθνικής στους προκλητικούς Σκοπιανούς – Αποχώρησε από τον αγώνα…



H Εθνική Γυναικών Κ17 χάντμπολ αρνήθηκε να παίξει το ματς για το EURO 2017, όταν είδε ότι προπονητές και συνοδοί των Σκοπίων εμφανίστηκαν με μπλούζες που έγραφαν «MACEDONIA»…
  
  Αποδεικνύοντας πως η εθνική υπερηφάνεια δεν είναι ούτε «κουρελού» ούτε μια έννοια που μπορεί να καπηλεύεται ο οποιοσδήποτε κατά το δοκούν, η Εθνική Ομάδα Γυναικών Κ17 του χάντμπολ αποφάσισε χθες, Τρίτη (01/08/2017) να μην αγωνιστεί τελικά κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Σκοπίων (διοργανώτρια χώρα του Euro 2017), επειδή οι προπονήτες και οι συνοδοί της αντίπαλης ομάδας είχαν φορέσει μπλουζάκια με την ονομασία «Macedonia».
  Η πρόκληση των Σκοπιανών ήταν καταφανής: Προσπάθησαν, για πολλοστή φορά, να συμμετέχουν σε μια αθλητική οργάνωση με αμιγώς πολιτικά και υπερεθνικιστικά κίνητρα, με σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα.
  Όπως έγινε γνωστό από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ), «Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Χασεκίδης -σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή- ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Μενέλαο Δανήλο να καλέσει τάιμ άουτ. Στην διάρκεια του τάιμ άουτ ζητήθηκε και πάλι από τους Σκοπιανούς να αλλάξουν τις μπλούζες τους. Προπονητές και συνοδοί της ΠΓΔΜ αρνήθηκαν και έτσι η ελληνική ομάδα αποχώρησε από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας».
  Η συνέχεια κατέδειξε την απίστευτη στενότητα πνεύματος που διακατέχει τους υπεύθυνους της διοργάνωσης: Αντί να επιδείξει σύνεση και να σεβαστεί τις οδηγίες και τις καταγγελίες της ΟΧΕ για τις προκλήσεις των Σκοπιανών, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) αποφάσισε να κατοχυρώσει το ματς με ήττα στα χαρτιά για την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας με σκορ 10-0.
  Παράλληλα, με μια αψυχολόγητη και απαράδεκτη απόφαση, η EHF απέβαλε την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας από τη διοργάνωση.
  Όπως επισημαίνει σε επιστολή της η ΟΧΕ: «Είναι λυπηρό να στερούμε το δικαίωμα από ανήλικες αθλήτριες να αγωνιστούν σε επίσημες διοργανώσεις, όμως σημαντικότερο είναι να μάθουν να αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της πατρίδα μας. Και επειδή η υπερηφάνεια δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος, όπως ίσως νομίζει η ΠΓΔΜ, εμείς θα τους συμπεριφερόμαστε με όρους καλής γειτονίας, μόνο όταν και αυτοί θα σέβονται την Ελλάδα».

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.