Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

23 με 28 Αυγούστου οι «Πρέσπες 2017» – Το αναλυτικό πρόγραμμα… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2017» προχώρησε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Λιάνης, πλαισιωμένος από την πρόεδρο Χρύσα Μάντση και τον αντιπρόεδρο Νίκο Ταμουτσέλη, καθώς και τον δήμαρχο Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη.
  

  Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν πέντε μέρες αργότερα, στις 28 Αυγούστου, ενώ θα λάβουν χώρα και στους τρεις δήμους – Πρεσπών, Φλώρινας και Αμυνταίου.

  Όλοι τους αναφέρθηκαν με θέρμη στο πρόγραμμα και στην προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την όλη διοργάνωση.

  Ξεχωριστή, πολιτική, στιγμή θα είναι η παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον Άγιο Αχίλλειο.

  Η έκπληξη των εκδηλώσεων θα είναι η παρουσία της Γιώτας Γιάννα, μιας παλαιάς μεγάλης λαϊκής φωνής που έχει εξελιχθεί και σε μεγάλη περσόνα του ελληνικού τραγουδιού. Η Γιώτα Γιάννα είναι 82 ετών και εδώ και έξι δεκαετίες είναι στο χώρο του τραγουδιού, ενώ παίζει την καλύτερη φυσαρμόνικα στην Ευρώπη.

  Ο Γιώργος Λιάνης αναφέρθηκε και στο μέλλον των εκδηλώσεων και στις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν, ενώ αποκάλυψε πως το 2018 οι «Πρέσπες» θα είναι αφιερωμένες στα 70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου με πολυήμερες εκδηλώσεις στον Άγιο Αχίλλειο, στις οποίες θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγοί κομμάτων (Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας), αλλά και σπουδαίοι καλλιτέχνες (Ξαρχάκος, Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Παπαβασιλείου).



Πρέσπες 2017 – Το πρόγραμμα



Τετάρτη 23 Αυγούστου: Αμύνταιο. Ξενοδοχείο «ΑΤΕΡΟΝ»

Ώρα 9 μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου για την ζωή του Μίμη Δoμάζου. Θα είναι παρόν ο εμβληματικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, θα τιμηθεί από τον Ερμή Αμυνταίου και θα δωρίσει μια συλλεκτική του φανέλα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη του Αμυνταίου και μια στον ΕΡΜΗ υπογεγραμμένη από τους παίκτες που έπαιξαν στο wembley.



Πέμπτη 24 Αυγούστου: Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου

Ώρα 8.30 μ.μ.: Στον περίβολο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, επίσημη υποδοχή της Κυπριακής αποστολής του Αδελφοποιημένου με το Αμύνταιο Δήμου Καραβά. Ομιλίες και χορευτικά συγκροτήματα από την Κύπρο.

Ώρα 9.30 μ.μ.: Ρεσιτάλ της Ηρώ Σαϊα με τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Κραουνάκη και Μούτση.



Παρασκευή 25 Αυγούστου: Κεντρική πλατεία Αμυνταίου

Ώρα 9 μ.μ.: Συναυλία του συγκροτήματος «Μέλισσες».



Σάββατο 26 Αυγούστου: Άγιος Αχίλλειος, Πρέσπες

Ώρα 8.30 μ.μ.: Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο. Τραγουδάει ο Μανώλης Μητσιάς. Διαβάζει και τραγουδά η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη.

Για τον Νίκο Γκάτσο θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Χρονάς.



Κυριακή 27 Αυγούστου: Νέο πάρκο Φλώρινας

Ώρα 9 μ.μ.: Μεγάλη λαϊκή συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγουδούν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Πωλίνα Βουλγαράκη. Θα ερμηνευτούν οι μεγάλες συνθέσεις του Μίκη και όλες οι κινηματογραφικές του επιτυχίες.



Δευτέρα 28 Αυγούστου: Άγιος Παντελεήμονας Αμυνταίου

Ώρα 9 μ.μ.: Η Πάολα «αναδυόμενη» από τα νερά της λίμνης Βεγορίτιδας θα παρουσιάσει ένα τρίωρο φαντασμαγορικό πρόγραμμα γεμάτο από εκπλήξεις και με τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών. Θα ερμηνεύσει λαϊκά τραγούδια δικά της, άλλων συνθετών αλλά και τραγούδια από το θησαυροφυλάκιο της ελληνικής παράδοσης.

  Όλες τις εκδηλώσεις θα τις παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.