Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Με νερό από τον …Ιορδάνη Ποταμό οι βαπτίσεις στο Νυμφαίο!!!



  Με νερό προερχόμενο από τον Ιορδάνη ποταμό τελούνται οι βαπτίσεις στην Τ.Κ. Νυμφαίου, καθώς, σύμφωνα με την άποψη μικρής μερίδας κατοίκων του χωριού (ευτυχώς), το νερό από το «σύγχρονο» υδραγωγείο του οικισμού δεν επαρκεί για τις ανάγκες των 45 περίπου κατοίκων της ιστορικής Κοινότητας του Δήμου Αμυνταίου.
  
  Το γεγονός αυτό (που επιβεβαιώθηκε σήμερα*), προστίθεται στη φαρέτρα των πλεονεκτημάτων που προτάσσει ο Δήμος Αμυνταίου έναντι των ανταγωνιστριών αντίστοιχων ορεινών περιοχών όχι μόνο της χώρας, αλλά και της βόρειας Ιταλίας, Αυστρίας και Ελβετίας!
  Όπως και να ‘χει πάντως, το γεγονός αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων, αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες υψηλά πρόσωπα, καθώς και μεγάλα ονόματα από το διεθνές τζετ σετ για την τέλεση του μυστηρίου στο Νυμφαίο.
  Να τονίσουμε, ότι δεν λείπουν οι φωνές ορισμένων «κακοπροαίρετων» κατοίκων του χωριού (δυστυχώς), οι οποίοι κάνουν λόγο για ανεπάρκεια νερού, για αστοκία της μελέτης του «σύγχρονου», πρόσφατα επισκευασμένου υδραγωγείου, οι οποίοι  καταγγέλλουν πως … «ενώ οι προδιαγραφές και η μελέτη του υδραγωγείου προέβλεπε την υπερ-κάλυψη των  αναγκών όλου του οικισμού, συχνά – πυκνά όμως παρατηρείται το φαινόμενο της έλλειψης του δημόσιου αγαθού, ειδικά δε τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται»!!!


* Σήμερα (22/7/2017), σύμφωνα με τον ιερέα του χωριού, για να τελεστεί το μυστήριο της βάπτισης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, ο ίδιος και κάτοικοι του Νυμφαίου μετέφεραν με γκιούμια νερό από τις πηγές του χωριού, ώστε να γεμίσουν την κολυμβήθρα!!!
  Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.