Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Καημένε Ερρίκε Ντυνάν…



  Είναι να λυπάται κανείς, όταν η βρώμα της λαμογιάς και της αρπαχτής, κτυπάει και πόρτες που έχαιραν την εκτίμηση και την αγάπη του απλού, απονήρευτου ανθρώπου.
  
  Θυμάμαι από μαθητής σχολείου, την ετήσια συμμετοχή μας στον «Πανελλήνιο έρανο του Ερυθρού Σταυρού», να κτυπάμε τις πόρτες των νοικοκυραίων, που πρόθυμα άνοιγαν στη βοήθεια αυτού του φιλανθρωπικού οργανισμού.
  Σίγουρα, οι παλιότεροι είχαν προσωπικές εμπειρίες στις προηγηθείσες δύσκολες εποχές της πατρίδας μας, απ’ την αρωγή αυτής της οργάνωσης, που συμπαραστέκεται στον πρόσφυγα, τον πεινασμένο, τον εξαθλιωμένο άρρωστο, τον νικημένο του πολέμου.
  Τα συσσίτια απ’ τα καζάνια του «Ερυθρού», με τις ουρές μπροστά τους, με τα κατσαρολάκια στα ξυλιασμένα χέρια των ανθρώπων της κατοχής, ιδίως στην πεινασμένη – παγωμένη Αθήνα, ζέσταιναν κι ανέσταιναν μισοπεθαμένους πολίτες, με τη ζεστή λαχανόσουπα τους.
  Εκείνο το γνώριμο σημάδι του κόκκινου Σταυρού, 100 χρόνια τώρα, βρίσκεται ανάμεσα στους αντιμαχόμενους πολεμιστές ή αμάχους, να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή, χωρίς διάκριση πολιτική, φυλετική, ιδεολογική, όπως εμπνεύστηκε το σκοπό της ίδρυσης και της δράσης του ο μεγάλος Ερρίκος Ντυνάν, που έζησε τη φρίκη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου.
  Αυτό το ξεχωριστό όνομα, δόθηκε προς τιμή του στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού της πατρίδας μας, ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της Νότιας Ευρώπης. Και σίγουρα στην ίδρυση του τσόνταρε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.
  303 κλίνες, 25 χειρουργεία, 38 κρεβάτια εντατικής, 24 κρεβάτια τεχνικού νεφρού, 25 στρέμματα κτίσματα ιατρικού εξοπλισμού, το «Ερρίκος Ντυνάν». Ένα τεράστιο, σύγχρονο, διάσημο νοσοκομείο της πρωτεύουσας.
  Είναι σίγουρο, ότι αν επρόκειτο για ένα άσημο, χωρίς αξία και δραστηριότητα νοσοκομείο –σαν πολλά της πατρίδας μας- δεν θα γινόταν πρωταγωνιστής μια δυσώδικης λαδωμένης ιστορίας, που γράφτηκε τα τελευταία χρόνια και ξετυλίγει το σάπιο κουβάρι της, τώρα.
  Στη φυλακή βρίσκεται, με βαριές κατηγορίες για κατάχρηση κι ιδιοποίηση ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, που βρέθηκε στο όνομα του ίδιου και της συζύγου του, ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης.
  Από εκεί, -Κορυδαλλός-, σε τρείς καταθέσεις του σε εισαγγελέα που έδωσε, περιγράφει τις πολιτικές πρακτικές μαφίας, που ακολουθήθηκαν στη πορεία, όχι ενός αλλά 4 υπουργών υγείας (Αβραμόπουλος, Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης), κι ενός πρωθυπουργού (Σαμαράς), κι οδήγησαν το «Ερρίκος Ντυνάν» απαξιωμένο, ανίσχυρο και προδομένο, στα νύχια των τραπεζιτών.
  Δεν είναι τυχαίο, ότι το επέλεγαν για τα προβλήματα υγείας τους πρώην πρωθυπουργοί, μεγαλο-δικαστικοί και διάσημοι της λοβιτούρας και του χρήματος.
  Στη πρώτη εμφάνιση του στην εξεταστική της βουλής για τα «σκάνδαλα της Υγείας», ο Μαρτίνης φάνηκε ότι αρνείται να χρεωθεί ολομόναχος τη κατάρρευση κι απαξίωση ενός πρώην λαμπρού ιατρικού ιδρύματος, κι άνοιξε το κουτί με τα φίδια…
  Αποκάλυψε, μια σχεδιασμένη απαξίωση κι ομηροποίηση, που, αντί να ‘χει τη στήριξη της εκλεγμένης ηγεσίας της πολιτείας, στο πόλεμο που δέχθηκε απ’ τους τραπεζίτες, αφέθηκε έρμαιο στις αδηφάγες ορέξεις τους, σαν στημένη πλέον λεμονόκουπα.
  Φυσικά, κατά το διαχρονικό νομικίστικο, …ένοχος ένοχον ου ποιεί!, όπως έλεγε ο ανεπανάληπτος στο ρόλο δικηγόρου (Σοφερίνα), Γιώργος Πάντζας
  Αλλά, όταν υπάρχουν και αποκαλύπτονται αδιάσειστα στοιχεία κι ατράνταχτα τεκμήρια, τότε, άσχετα αν τα ισχυρίζεται ένας ένοχος, λαμβάνονται πάντα υπ’ όψιν, κι οδηγούν στη κατανόηση κι ερμηνεία στημένων παιχνιδιών από πολιτικούς και τραπεζίτες, σε βάρος δημοσίων, ή άλλων αγαθών.
  Η ιστορία του «Ντυνάν» χονδρικά ξεκινάει το 2006, μετά τη σύναψη δανείου 115 εκατομμυρίων Ευρώ με εγγύηση της περιουσίας του, που υπολογίσθηκε στα 180 εκατομμύρια, με την ΜΑΡΦΙΝ του Βγενόπουλου.
  Όταν ο Βγενόπουλος επεκτάθηκε και στον ιδιωτικό Ιατρικό τομέα (Λητώ, Μητέρα) και διαπίστωσε ότι το «Ντυνάν» του έκοβε πελατεία, άρχισε την επίθεση.
 Έκανε απαιτητό –κατήγγειλε- το 2009, το δάνειο του «Ντυνάν» από τη τράπεζα του, στο ποσό που ανέρχονταν στα 87 εκατομμύρια Ευρώ.
  Έτσι, μπαίνει σε χρηματοδοτική ασφυξία και μπαίνει στον Τειρεσία το «Ντυνάν».
  Το 2014, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ του Σάλλα, αγοράζει το δάνειο του «Ντυνάν» απ’ την καταρέουσα ΜΑΡΦΙΝ, ύψους 94 εκατομμυρίων, με 17 εκατομμύρια Ευρώ!!!
  Τώρα πλέον, στο Δ.Σ. του «Ντυνάν» βρίσκεται η σύζυγος του Σάλλα κ. Σοφία Στάϊκου.
  Ο Μ. Βορίδης με τροπολογία, δίνει το ακαταδίωκτο στα μέλη του Δ.Σ. του «Ντυνάν»!
  Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ, πουλάει το «Ντυνάν» στην «Ημιθέα» συμφερόντων του Σάλλα. Τη διεύθυνση ανέλαβε ο Αλέξανδρος Πανεθυμητάκης, ξάδελφος, ποιου λέτε εσείς; Του Κυριάκου Μητσοτάκη! (μικρός που ‘ναι ο κόσμος)!!!
  Ο Μαρτίνης στη κατάθεση του λέει, ότι πίσω απ’ τη πλάτη του, η πεθερά του Σαμαρά, διόριζε στο «Ντυνάν» δικούς της!
  Εν τω μεταξύ, στο Δ.Σ. του «Ντυνάν» ήταν και ο Μπούρας, ιδιαίτερος του Σαμαρά.
  Ο δε Κων/νος Μητσοτάκης θεωρούσε αυτονόητο, όπως έλεγε, να βρίσκεται στο Δ.Σ. η ιδιαιτέρα του κ. Κυπραίου.
  Η κα Κυπραίου, φρόντιζε για δωρεάν νοσηλεία και εξετάσεις στο «Ντυνάν» (εννοείται βαφτιστικών του Μητσοτάκη).
  Ο μακαρίτης τώρα Μητσοτάκης, νοσηλεύθηκε στο «Ντυνάν» κι αντί νοσηλίων 9.022,37€, του έγινε έκπτωση 8.422,65€!!!
  Η μακαρίτισσα Μαρίκα Μητσοτάκη, για νοσήλια της αξίας 107.209,52€, της έγινε έκπτωση 98.247,14€.
  Ο πρώην υπουργός του Σαμαρά, Αθανασίου, πρώην πρόεδρος Δικαστών, φρόντισε για δωρεάν ή με εκπτώσεις νοσηλείες των μεγαλο-δικαστών στο «Ντυνάν».
  Με τέτοιους πελάτες χουβαρδάδες και κιμπάρηδες, ήταν το λιγότερο σίγουρο ότι το «Ντυνάν», από περιουσία 189 εκατομμυρίων θ’ αγοραστεί με 17 από τους ευηπόληπτους τραπεζίτες που περιμένουν στη γωνία, σαν κατι συμπαθέστατα πτωματοφάγα πουλιά, που κράζουν απαίσια.
  …Καλά! Που ‘ναι το κράτος κι οι πολιτικοί εκπρόσωποί μας που ψηφίζουμε;
  Οι πολιτικοί μας βρίσκονται εκεί που περιέγραψε συνοπτικά ο Μαρτίνης…
  …Ο Αβραμόπουλος, έκανε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Λοβέρδος, έσκαψε το λάκκο του «Ερρίκος Ντυνάν» και ο κ. Γεωργιάδης, μας έριξε μέσα και τον σφράγισε καλά…
  Συνέχεια κατάθεσης Μαρτίνη…
  …Επί υπουργίας στο Υγείας του Αβραμόπουλου, μου ζήτησε να διορίσω στο «Ντυνάν» τη πεθερά του, όπως και το έπραξα, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, αν και ήταν άνω των 60 ετών!!! με μισθό 2.800€ μικτά.
  Η συγκεκριμένη κυρία, ουδέποτε εμφανίσθηκε και παρείχε τις υπηρεσίες της στο «Ερρίκος Ντυνάν»!!!
  Ε! ε! ε!, τι έγινε ρε μεγάλοι που ετοιμάζετε κουστούμια για μελλοντικές υπουργικές θητείες;
  Βούβα, κι άκρα του τάφου σιωπή στη κατάθεση Μαρτίνη, από πλευράς ΝΟΥ – ΔΥΟ.
  Ε, ε, ε, ένοχος ένοχον ου ποιεί!!!
  Περαστικά μας…

5 σχόλια:

  1. Φίλτατε Ρακόπουλε
    για να γινη κανεις διασημος δημοσιογραφος, σεναριογραφος,συγγραφεας δεν χρησιμοποιει αποσμασματα τον τοτε δικων σου πρασινοφρουρών δηλ ποιο πολυ τον Ξακουστο ΟΙΚΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ εφημερίδων που ζουσε με τα δανεια του ΜΕΓΑΛΟΥ =ΑΝΔΡΕΑ=.
    Πολυ φτωχικο και αταιριαστο δια την σημερινη εποχη το
    ξακουστο σου αρθρο οπως εσυ το θεωρεις για το λόγο αυτό θα σου συνηστούσα να γραψεις κατι αλλο της σιμερινης εποχης με θεματα φλεγοντα που αφορούν τον
    φουκαρα ελληνα πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ , αν αυτό δεν σου
    ταιριάζει διοτι τα 2/3 ειναι πρασινοι τοτε μην γραφεις
    καθόλου διοτι ετσι πεφτει η πρωσοπικοτητά σου.
    Πιστεύω να έγινα κατανοητός.
    Δεν πιστευω ανηψιέ του =Ερρικου Ντυνάν= από οτι ξερω
    να μην εκανες ατιθασίες ή ποιό απλά παρανομίες κατ την
    παραμονή σου εις το Κ.Υ. Αμυνταιου, για τοσο αθώα περιστερά δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω.
    Οσο για τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ που χρησιμοποιείς προσεξε
    μηπως την νυχτα γίνης μάρτυρας άλλων χρωμάτω.
    Σου εύχομαι καλη επιτυχία εις το ΜΕΛΛΟΝ
    Παραμενω Ανωνυμος κι την αλλη φορ σε καλω για καφε στην
    πλατεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε ανωνυμε 7.28, οταν καταγγελεις κατι, καλο ειναι να το κανεις επωνυμα..Αλλοιως, εισαι απλα, ενας ξεφτυλισμενος συκοφαντης..Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
    2. Αναμενόμενη η παντησή σου(Σας) αυτο αποδικνυει
      την αναπροσαρμοστη συμπεριφορά σου(Σας) τοσο για τα γραφομενα σου οσο δια το περιεχόμενο του
      κειμένου σου.
      Παντως τον καφε θα σου τον παραγγείλω =ΓΛΥΚΟ=
      για να μαθης τι εστι ανθρωπος.
      Παντως θα κρατησω τον λογο μου.

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ. ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΒΡΙΣΤΗ... "ΚΥΡΙΕ" Α.Θ.Ρ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ...

      Διαγραφή
  2. Μπορεις καλιστα κυριε 3.27 αν ..ανακατευεσαι..να βαζεις ενα υποθετο VOMEX..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.