Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Οδοιπορικό στο Λέχοβο της φύσης, της παράδοσης και της πέτρας, με την εικαστικό Ελένη Κεσίσογλου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με το γλυπτό «Ο Χτίστης» της εικαστικού Ελένης Κεσίσογλου, κοσμείται ο αύλιος χώρος της γραφικής εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα Λεχόβου, ένα γλυπτό που είναι αφιερωμένο στους ξακουστούς Λεχοβίτες κτιστάδες.
  

  Η βιωματική δράση - σύμπραξη του σύγχρονου εικαστικού λόγου, της παράδοσης, της φύσης και της πέτρας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου, με τη συμμετοχή μελών του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» του Συνεταιρισμού Ξυλοκόπων Λεχόβου και κατοίκων του χωριού, οι οποίοι ανηφόρησαν στον εορτάζονταν Ιερό Ναό, με τον ημίονο να μεταφέρει το υλικό των χτιστάδων, την πέτρα, εκεί όπου παρουσιάστηκε το γλυπτό, καθώς και μια παράσταση σχετική με το project «Ο Χτίστης», από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα νέων του Λεχόβου «ΘΕΑΤΡΟ (Λ)».



   Η δράση «Οδοιπορικό στο Λέχοβο της φύσης, της παράδοσης, της πέτρας» συνεχίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον υπαίθριο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, παρουσία του Δήμαρχου Αμυνταίου, Κώστα Θεοδωρίδη, του Αντιδήμαρχου, Αποστόλη Θεοδώρου, του της Τ.Κ., Πέτρου Τόμου, του Προέδρου του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών, Βαγγέλη Στεφανίδη και κατοίκων του χωριού, όπου η εικαστικός Ελένη Κεσίσογλου μίλησε για την ιστορία των φυτικών βαφών και έγινε παρουσίαση της διαδικασίας, σε καζάνι που στήθηκε στο χώρο.



  Ακολούθησε ξενάγηση στον εσωτερικό χώρο της Αστικής Σχολής, όπου παρουσιάζονται τα εκθέματα που αφορούν στο όλο project, μια σπάνια συλλογή αποξηραμένων φυτών και βοτάνων που ευδοκιμούν στα δάση του Λεχόβου, που συνέλεξε και επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Πλιούμπης.

  Τέλος, η εικαστικός Ελένη Δινοπούλου δούλεψε με τα παιδιά, σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας με χρώματα από λουλούδια και υλικά της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.