Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Δυναμικό καμ – μπακ Μάκη Ιωσηφίδη, με επένδυση 8 εκ. Ευρώ στο Ξινό Νερό… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Την πρωτοβουλία του να εξασφαλίσει τις μετοχές της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ» και την πρόθεση να επενδύσει στην κατασκευή νέου εργοστασίου εμφιάλωσης, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας, πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακείμ Ιωσηφίδης, στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Πρόεδρου της Τ.Κ. Ξινού Νερού,

 Χαράλαμπου Κουκουλά, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τ.Κ. Ξινού Νερού.

  Στη συνέλευση τοποθετήθηκε ο νέος επενδυτής κ. Ιωσηφίδης, και απάντησε στα ερωτήματα των κατοίκων του χωριού, ενώ πρέπει να τονιστεί η απουσία του Δήμαρχου Αμυνταίου, Κώστα Θεοδωρίδη, των Δημοτικών Σύμβουλων της πλειοψηφίας και των μελών του Δ.Σ. της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ο.Τ.Α.», οι οποίοι επικαλέστηκαν, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσαν, πως οι λαϊκές συνελεύσεις βάσει νόμου συγκαλούνται σε συνεργασία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κάτι που δεν έγινε…

  «Με γνώμονα να βοηθηθεί ο τόπος, πλειοδότησα και εξασφάλισα το 60% των μετοχών που κατείχε η «Μαλαματίνα» με σκοπό να επενδύσω άμεσα στην κατασκευή νέου εργοστασίου, κάτι που ως ιδέα ξεκίνησε επί κ. Θεοδωρίδη το 2008  και η σύμβαση υπογράφθηκε το 2009. Το λιγότερο που υπόσχομαι, είναι να υλοποιήσω και με το παραπάνω όσα προβλέπει αυτή η σύμβαση και το σχέδιο ανάπτυξης του κ. Θεοδωρίδη», τόνισε ο Μ. Ιωσηφίδης.

  «Διαπιστώνω όμως πως ο κ. Θεοδωρίδης κάνει μια καταγγελία διάλυσης της εταιρίας και αρνείται να γίνει η επένδυση», συμπλήρωσε, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως «είμαι νομικά κατοχυρωμένος, το εργοστάσιο θα το κάνω, εφόσον το θέλετε κι εσείς οι κάτοικοι του Ξινού Νερού και ας λέει ο καθένας ότι θέλει»...

Περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί…


5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστές οι απόψεις σας κύριε Γιώργο. Στο μόνο που θα διαφωνούσα, είναι στο θέμα του προέδρου του Ξινού Νερού. Ο πρόεδρος όφειλε να ενημερώσει τους κατοίκους του χωριού του. Δεν έκανε κάτι παράνομο ούτε κάτι καταχρηστικό, όπως κάποιοι άλλοι. Η πληροφόρηση και η πληροφορία είναι ελεύθερη στις μέρες μας.

      Διαγραφή
  2. Μου θύμισε εκείνες τις πλανόδιες συνελεύσεις που έκανε προεκλογικά το 2014 από χωριό σε χωριό, που έταζε σε όλους τηλεθέρμανσή, κα έσερνε παντού τους ιδίους και τους ιδίους. Μπορώ να πω συγκινήθηκα που ξαναείδα την ιδιά εικόνα, τα ίδια ακούραστα παλικάρια για άλλη μια φορά υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Ιωακείμ., ξανά προς τη δόξα να τραβούν! Αυτή την φορά βέβαια τους ενώνουν άλλα ιδεώδη, υψηλότερα! Η τσέπη του κυρ Μάκη, που νομίζουν ύστερα θα ταΐσει και αυτούς! Το σίγουρο είναι πως δυστυχώς δεν πρόκειται να ταΐσει κάναν άνεργο φουκαρά.. 3 χρόνια πρόεδρος εκεί μέσα μυρίστηκε το χρήμα και επέστρεψε για την άλωση της πόλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάποιον χάριζαν έναν γάιδαρο και αυτός μέτραγε τα δόντια του. Αν αγαπητοί φίλοι Ξινονερίτες δεν νοιάζεστε για το μέλλον της επιχείρησής του χωριού σας, επειδή ο επενδυτής είναι δεξιός και μισητός αντίπαλος του νυν δήμαρχου είστε αξιολύπητοι. Φιλάκια από Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΟΜΟΣ 2190 ΠΕΡΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    Αρθρο 8β

    Μετοχικοί τίτλοι - Μεταβίβαση των μετοχών
    1. Οι μετοχές μπορούν να είναι ονομαστικές ή ανώνυμες, όπως ορίζεται στο καταστατικό.
    2. Με την επιφύλαξη των διατάξεων για την αποϋλοποίηση των μετοχών και των οριζομένων στην παράγραφο 4, η εταιρεία υποχρεούται να εκδώσει και να παραδώσει στους μετόχους μετοχικούς τίτλους. Οι τίτλοι αυτοί μπορεί να είναι απλοί ή πολλαπλοί. Αν έχουν εκδοθεί πολλαπλοί τίτλοι, μετά από αίτηση κάθε μετόχου, η εταιρεία υποχρεούται να αντικαταστήσει τους υπάρχοντες τίτλους με νέους, που ενσωματώνουν μικρότερο αριθμό μετοχών.
    3. Μέχρι την έκδοση οριστικών μετοχικών τίτλων σύμφωνα με την παράγραφο 2, η εταιρεία μπορεί να εκδώσει προσωρινούς τίτλους.

    4. Εάν η εταιρεία έχει ονομαστικές μετοχές μη εισηγμένες σε χρηματιστήριο, το καταστατικό μπορεί να αποκλείει ή να περιορίζει την υποχρέωσή της να εκδίδει μετοχικούς τίτλους. Στην περίπτωση αυτή το καταστατικό ορίζει τον τρόπο απόδειξης της μετοχικής ιδιότητας, προκειμένου να ασκηθούν τα δικαιώματα εκ των μετοχών. Εάν το καταστατικό δεν περιέχει σχετικό όρο, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που δεν εκδίδονται μετοχικοί τίτλοι, η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με βάση τα στοιχεία του βιβλίου που τηρείται κατά την παράγραφο 6 ή τους τυχόν εκδοθέντες προσωρινούς τίτλους και, αν παρίσταται ανάγκη, με τα έγγραφα που κατέχει ο μέτοχος.

    5. Οι ανώνυμες μετοχές μεταβιβάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη μεταβίβαση κινητών πραγμάτων.

    6. Η μεταβίβαση των ονομαστικών μετοχών γίνεται με εγγραφή σε ειδικό βιβλίο της εταιρείας, η οποία χρονολογείται και υπογράφεται από τον μεταβιβάζοντα μέτοχο και τον αποκτώντα ή τους πληρεξουσίους αυτών. Μετά από κάθε μεταβίβαση εκδίδεται νέος τίτλος ή επισημειώνονται από την εταιρεία επί του υπάρχοντος τίτλου, εφόσον έχει εκδοθεί, η μεταβίβαση που έγινε και η εταιρική επωνυμία ή τα ονοματεπώνυμα με την έδρα και τις διευθύνσεις αντίστοιχα, το επάγγελμα και την εθνικότητα του μεταβιβάζοντος και του αποκτώντος. Τα στοιχεία αυτά καταχωρίζονται και στο ειδικό βιβλίο του πρώτου εδαφίου. Ως μέτοχος έναντι της εταιρείας θεωρείται ο εγγεγραμμένος στο βιβλίο αυτό.

    7. Η μεταβίβαση μετοχών που έχουν εκδοθεί σε άυλη μορφή γίνεται με σχετική καταχώριση στο μητρώο όπου τηρούνται οι κινητές αξίες, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές διατάξεις. Προκειμένου περί ονομαστικών μετοχών, ο εγγεγραμμένος στο μητρώο των κινητών αξιών θεωρείται έναντι της εκδότριας εταιρίας ως μέτοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.