Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Αμυνταίου πρωτοτυπεί και πάλι - Πανελλήνια πρωτιά για το Αμύνταιο…



  Και ναι, ο Δήμος Αμυνταίου πρωτοτυπεί και πάλι, καθώς λανσάρει πρώτος σε όλη την Ελλάδα τη νέα ποικιλία γκαζόν. Η πανέμορφη αυτή ποικιλία λέγεται «Yellow of Indifference», (Κίτρινο της Αδιαφορίας) στα ντόπια…
  
  Πρόκειται για μια ανθεκτική ποικιλία, μείγμα της αγριάδας (Cynodon dactylon), του πασπάλουμ (Paspaloum sp) και του κικούγιου (Pennisetum clandestinum), έχει μεγάλη αντοχή στο πάτημα, τις ασθένειες και δεν απαιτεί πότισμα (πλην της βροχής)…
  Σύμφωνα με ειδικό Γεωπόνο – συνεργάτη μας, «η επιλογή αυτή δίνει μια διαφορετική, ομολογουμένως πρωτότυπη όψη στη Πλατεία Αγοράς, (εκεί όπου λανσάρεται για πρώτη φορά Πανελλαδικά η νέα ποικιλία γκαζόν), καθιστώντας την διαφορετική από τις άλλες – «κοινότυπες» πλατείες της πόλης που ποτίζονται με μπεκ. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο»!!!
  Σύμφωνα με πληροφορίες μας που διέρρευσαν από τον Δήμο Αμυνταίου, «τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν το Αμύνταιο αντιπροσωπείες άλλων Δήμων της χώρας για να θαυμάσουν από κοντά και να πάρουν συμβουλές από τους «υπεύθυνους»(!), τόσο για τη φύτευση του επαναστατικού γκαζόν, όσο και για τη διαμόρφωση της εν λόγω πλατείας!
  Για να κάνουμε περισσότερο ορατή τη διαφορά και την αισθητική των χρωμάτων, αφήσαμε ένα κομμάτι της πλατείας, (εκεί όπου υπήρχε κάποτε παιδική χαρά), το οποίο έχει πράσινο χρώμα και υστερεί εμφανώς έναντι του κίτρινου του γκαζόν»!!!
  Κάτοικος της πλατείας Αγοράς, μας εξομολογείται (με δάκρυα στα μάτια): «Είμαι περήφανος και έτσι πρέπει να αισθάνονται όλοι οι απανταχού Αμυνταιώτες, γιατί ο δήμος μας από τη μία μας απάλλαξε από την παιδική χαρά, που συγκέντρωνε δεκάδες παιδάκια με αποτέλεσμα να μας ενοχλούν με τις φωνές τους και να μας χαλάνε τον ύπνο και από την άλλη, με το νέο γκαζόν διαφημίζει το Αμύνταιο.
  Είμαι Εθνικά υπερήφανος! Η Αθήνα, στο Φάληρο, έχει τη Πλατεία Νερού, η Μόσχα έχει την Κόκκινη πλατεία και τώρα εμείς, την Κίτρινη Πλατεία, που στο κάτω – κάτω έχει και το χρώμα του Βυζαντίου»!!!  
Άσχετη φωτογραφία (από πλατεία του Αμυνταίου που ποτίζεται νυχθημερόν)…
    Το «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ», χαιρετίζει την όμορφη αυτή πρωτοβουλία και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο…

1 σχόλιο:

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.