Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου στο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων…  Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων "Ξάνθη Πόλις Ονείρων" που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης από 27-29 Απριλίου με τη συμμετοχή 16 Μουσικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα και 3 από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία).
  
  Οι μαθητές μας με τους υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Αντιγόνη Ντουσιοπούλου, Παύλο Μέτσιο, Στέργιο Αυλογιάρη, Φωτεινή Δρόσου, συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, σε σεμινάρια πάνω σε μουσικά όργανα, έδωσαν συναυλία υπό τη διεύθυνση της πιανίστα κας Αντιγόνης Ντουσιοπούλου, αποδίδοντας το "Ματωμένο Γάμο" του Federico Garcia Lorca, σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.
  Την τελευταία μέρα, Σάββατο 27 Απριλίου, συμμετείχαν στην τελική συναυλία που δόθηκε με σύμπραξη όλων των σχολείων, κατά την οποία 1.200 περίπου μαθητές, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη κ. Κυπουργού, απέδωσαν έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, σε μια πανδαισία ήχων. Την τελική συναυλία άνοιξε το σχήμα κρουστών με αυτοσχεδιασμούς υπό τον κ. Τουλιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.