Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΨΥΧΗ ΑΝΩΘΕΝ - Κλινική ψυχική απώλεια του βλέμματος και καθημερινός αποτοιχισμός ψυχών. Εικαστική ψυχοδυναμική και συνεργατική έκθεση στο πατάρι του Factory στην Φλώρινα…



  Το πρότζεκτ αναστοχάζεται και ερευνά την ψυχική απώλεια του βλέμματος, το άγνωστο στο αναγνωρίσιμο, την κλινική ασθένεια με την φιλάσθενη καθημερινότητα, μιλά προπάντων για το Άλλο, την Περιχαράκωση, το Βιωματικό, την Επόπτευση, την Υπερέκθεση, την αλληλοπαραχώρηση και την καθημερινή έκφραση της Εξωστρέφειας.
  
  Το έργο θα έχει την επιστημονική εποπτεία της εικαστικού και ψυχίατρου -  ψυχοθεραπεύτριας Μαρί Θεοφίλου αποφοίτου της Σχολής καλών τεχνών Φλώρινας το 2016.
Συντονισμός: Ομάδα εξωστρέφειας 3ικαστικού 3ργαστηρίου
Διενέργεια της εικαστικής πλατφόρμα Μακρύ όχημα
Αλληλεπίδραση: Χάρης Κοντοσφύρης εικαστικός,
 επίκουρος καθηγητής Σχολής καλών τεχνών Φλώρινας
Επικοινωνία: Φλώροι εικαστικοί

  Οι καλλιτέχνες Βασιλειάδης Χρήστος, Βγότζας Γιάννης, Γαϊτη Πηνελόπη, Διονυσοπούλου Γλύκα, Καρούλια Κατερίνα, Κάσση Κυριακή, Κοντοσφύρης Χάρης, Λόττας Ηλίας, Μαντζιώρη Αγάπη, Μαργαρίτης Χάρης, Μοναχού Όλγα, Μπουνταγκίδης Πλάτωνας, Παπαδόπουλος Θεοδόσης, Σαμαρά Άννα Μαρία, Τοτού Μαρία, Φανάρας Γιώργος, Φλέγγα Αντωνία, Φλώτσιου Φαίη, Χριστοπούλου Μάγδα σχολιάζουν εικαστικά έξι φωτογραφίες της Σοφίας Αντωνακάκη με πορτραίτα ασθενών από το ψυχιατρείο Πέτρας Ολύμπου και να προκαλέσουν την διάδραση του Πλάτωνα Μπουτακίδη με τα μικρογλυπτά του.
  Η έκθεση θα λειτουργήσει ψυχοδυναμικά και συνεργατικά. Τα αποτελέσματα της συνεργατικής πρότασης θα εκτεθούν στο πατάρι του Factory - Φλώρινα στις 6 Φεβρουαρίου 2017 σε διάταξη αρχιτεκτονική και αλληλεπιδραστική με το χώρο σε μια ιδέα του Χάρη Κοντοσφύρη.
  Ο Πλάτωνας Μπουντακίδης θα εκτελεί μπροστά στο κοινό τα μικρογλυπτά σε προανακοινωμένες ώρες κατά την διάρκεια της έκθεσης.
  Οι φωτογραφίες της Σοφίας Αντωνακάκη παρατίθενται στους τοίχους. Το υπερυψωμένο τρίγωνο του αίθριου στο πατάρι έχει σκεπαστεί με ξύλο ζωγραφισμένο από τους καλλιτέχνες. Το εποπτεύον μάτι φιλοτέχνησε η Μαρία Τοτού.
  Η κάτω όψη του ξύλου είναι συνεργατικό των: Χάρη Μαργαρίτη, Θεοδόση Παπαδόπουλο και Γιώργο Φανάρα. Σχεδιασμός αφίσας Βγόντζας Γιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.