Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Εκτονώθηκαν και πάλι οι πυρομανείς, στη λίμνη Πετρών… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Τους καλαμώνες και τον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης Πετρών έβαλαν και πάλι ως στόχο τους οι πυρομανείς που δρουν στη περιοχή, βάζοντας διάσπαρτα φωτιές στους καλαμώνες κατά μήκος της λίμνης, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου.
  

  Στο καταστροφικό τους όμως έργο δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό και έτσι, η νηνεμία της ημέρας δεν ευνόησε το έργο τους.

  Να τονίσουμε πως άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας και ανδρών του Α.Τ. Αμυνταίου, οι οποίοι παρέμειναν στην παραλίμνια ζώνη έως ότου κοπάσουν οι εστίες φωτιάς.

  Για τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και για τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι δράστες τέτοιων ενεργειών, μας μίλησε ο Δ/κτης της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Χ. Σπυρίδης.

  Να τονίσουμε πως η καταστροφική μανία των πυρομανών –πριν λίγους μόλις μήνες- άφησε ανάγλυφα τα σημάδια της στο περιβάλλον της λίμνης, (Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ)…

3 σχόλια:

  1. Οι συνήθεις γνωστοί-άγνωστοι,που καταστρέφουν τον περιβάλλον,αλλά και τον υδροβιότοπο.Βλέπουμε συχνά τελευταία ψάρια ψόφια,πουλάκια διαφόρων ρατσών καμμένα και όλα αυτά για έχουν πρόσβαση κάποιοι ανεγγέφαλοι για το κυνήγι της τούρνας,αλλά και για να μεγαλώσουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που και αυτές που έχουν οι περισσότερες είναι πλακωμένες!Έλεος πια-έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκίνησε η περίοδος της τουρνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΦΥΣΗ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΤΕΦΡΑΣ
    όσες φωτιές και εάν βάζουν κάποιοι περίεργοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.