Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Δεν έχουν ούτε νερό για να πιουν οι κάτοικοι της Κέλλης - Ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη…



Η Ερώτηση που ακολουθεί έλαβε αρ. πρωτ. 2980-30/1/2017 από το αρμόδιο τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής
  
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της κοινότητας Κέλλης Δήμου Αμυνταίου νομού Φλώρινας
Κύριε Υπουργέ,
  Η κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου νομού Φλώρινας, εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υδροδότησης. Ο φετινός χειμώνας, ο οποίος ακόμα συνεχίζεται και είναι ένας από τους πιο σκληρούς των τελευταίων δεκαετιών, επιδείνωσε το πρόβλημα, καταστρέφοντας το δίκτυο υδροδότησης και στερώντας πλήρως αυτό το αγαθό από τους κατοίκους της περιοχής. Δεν υπάρχει πλέον όχι μόνο πόσιμο νερό για τους κατοίκους, αλλά ούτε νερό για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων. Οι ανάγκες της περιοχής εξυπηρετούνται από υδροφόρες και βυτία που παρέχουν ο στρατός και η πυροσβεστική τα οποία όμως αποτελούν ημίμετρα και δεν επαρκούν. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να μεταφέρουν νερό με τα χέρια σε απόσταση δύο χιλιομέτρων προκειμένου να ποτίσουν τα κοπάδια τους.
  Η κοινότητα Κέλλης υδροδοτείται από πηγές που βρίσκονται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τον οικισμό. Το 2015, αντικαταστάθηκαν τα 11 από τα 12 χιλιόμετρα και εξαιτίας ενός χιλιομέτρου παλαιού δικτύου, ταλαιπωρείται ένας ολόκληρος οικισμός. Τον αγώνα για την επίλυση του προβλήματος δίνει μόνος του χωρίς καμία βοήθεια, ο πρόεδρος της κοινότητας Κέλλης κ. Θανάσης Τάσκας.
  Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας πως η κοινότητα Κέλλης έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πολυτέκνων πανελληνίως και ο πληθυσμός της αποτελείται στη συντριπτική του πλειοψηφία από νέους ανθρώπους που πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση τέτοιων συνθηκών διαβίωσης ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους και να μην οδηγηθεί σε ερήμωση όπως συμβαίνει με πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Για την πολυτεκνία αυτή τιμήθηκε το 2013 από την Ακαδημία Αθηνών.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να αποδεσμεύσετε άμεσα κονδύλια που προορίζονται για έκτακτες φυσικές καταστροφές, προκειμένου να δώσετε λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της κοινότητας Κέλης;
Ο ερωτών βουλευτής
 Γιάννης Αντωνιάδης

7 σχόλια:

  1. Η λυση του προβληματος κυριε βουλευτη βρισκεται στην τοποθετηση υδρομετρητων στο δικτυο της Κελλης πραγμα που αποφευγουν-οπως ο διαβολος το λιβανι-στη Κελλη.Τα αλλα ειαι ..λογια ν αγαπιομαστε..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε την συνδέση στο καινούριο δίκτυο υδρεύσης...! Κάθε δημάρχος που περνάει λέει ότι θα αντικατασταθεί διότι σε πολλά σημεία υπάρχουν σωλήνες από αμίαντο,καθώς και απώλειες λόγω παλαιότητας. Αλλά μια χαρά τα έχουν βρει δημάρχος και πρόεδρος. Ο μεν με τον δε,έχουν τις σχέσεις που έχουν και στο χωριό περιμένουμε την λύση της ύδρευσης. Κατά τα άλλα όλα καλά. Στην προηγουμένη δημαρχιακή θητεία αντικαταστήσανε το δίκτυο μέχρι λίγο πριν τις πηγές. Ολοκληρώσανε ένα έργο 11 χιλιομέτρων και δεν αντικαταστήσανε το 1 όπου εμφανιζόνται παμπόλα προβλήματα! Από τάξιμο, σπίτι δεν χαλάει,λέει ο λαός.

      Διαγραφή
  2. Μας κούρασε με τις ερωτήσεις. 25 χρόνια ασχολείται με τα κοινά και δεν έχει να δείξει τίποτα. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως πάντα στην κοσμάρα του. Τι να πρωτοθυμυθούμε απ' αυτον; Πέρσυ σε συνέντευξη τύπου είχε πει ότι μετά από προσπάθειες θα ξαναλειτουργήση το τμήμα βαλκανικών σπουδών το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Πάντα λα'ικιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ρε μαγκες δεν ητο περφερειακος συμβουλος;νομαρχιακος,τι εκανε τοσα χρονια?ο Μακης φιλος πολιτικος και προσωπικος του εινναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.