Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Requiem για τον άνθρωπο που θα γινόταν βασιλιάς!



Ένα μικρό σχόλιο πάνω στον γητευτή των ανθρώπων, που άφησε εντονότατα τη σφραγίδα του στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση με το χειρότερο τρόπο, ενώ είχε τις ικανότητες  για το καλύτερο…
(Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
Η μεγάλη των Πασόκων Σχολή
  
  Ιδρύθηκε το 1974 από έναν ευφυέστατο καθηγητή οικονομικών του οποίου η τυχοδιωκτική του πλευρά έσβησε όλες τις άλλες.
  Περιελάμβανε οράματα και ιδέες της αριστεράς στο λεξιλόγιο, και πρακτικές και δολοπλοκίες της Ένωσης Κέντρου στην καθημερινότητα.
  Όταν στα μέσα των ‘80 άνοιξαν οι πύλες της Σχολής, οι ευφυέστεροι δεξιοί εισήλθαν ως μαθητές και οι παλιοί αριστεροί εξήλθαν. Τότε άρχισε η σοβαρή δουλειά στη σχολή.
  Όσοι αποφοίτησαν με άριστα, κατόρθωσαν να στείλουν τους καρπούς των κόπων τους στην Νέα Υόρκη. Όσοι αποφοίτησαν  με πολύ καλά στην Ε.Ε., όσοι με καλά στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβούνιου.
  Η σχολή παρήγαγε υψηλής ποιότητας στελέχη για τον δημόσιο τομέα με μια μοναδική ικανότητα να φθάνουν στον στόχο τους μέσω της πιο περίπλοκης διαδρομής, για να χαθούν τα ίχνη τους. Η ικανότητα τους να ανακαλύπτουν θησαυρό εκεί που οι άλλοι έβλεπαν μόνο σκουπίδια θρυλική.
  Με την αρρώστια και τον θάνατο του ιδρυτή η Σχολή απέκτησε καινούργιο Διευθυντή, επίσης καθηγητή οικονομικών αλλά όχι λαμπρό. Αυτός δεν ήταν ο πιστότερος μαθητής του πρώτου και αργά αλλά συστηματικά έστρεψε την σχολή προς την κατεύθυνση της σχολής οικονομικών του Σικάγου που εκτιμούσε.
  Έτσι, η Ελλάδα έγινε από το 2000 το μοναδικό κράτος με  κοινοβουλευτική δημοκρατία και μάλιστα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόστηκε το «δόγμα του Σοκ». Νομίζω ότι ο Dr Milton Friedman θα ήταν απίστευτα περήφανος .
  Σήμερα που η σχολή έχει ουσιαστικά κλείσει (υπολειτουργεί) οι καλύτεροι της απόφοιτοι δέχονται συνεχώς προσφορές από την ΝΔ για μεταγραφή.
  Η μεγάλη επιτυχία του ιδιοφυούς καθηγητή ήταν ότι αντιλήφθητε ότι ο κόσμος του ΕΑΜ της ΕΔΑ δεν εμπιστευόταν το ΚΚΕ και ήθελε κάτι διαφορετικό, έτσι με την σωστή χρήση των αιτημάτων της αριστεράς τους εγκλώβισε και χρειάστηκε να γίνει το απόλυτο ξεπούλημα από τον ΓΑΠ για να απελευθερωθεί όλος αυτός ο κόσμος.

CASE STUDY
Η διαχρονικότητα του ΠΑΣΟΚ
  Αριστερός διευθυντής παραλαμβάνει τον ΟΣΕ  με έλλειμμα 350.000.000 ευρώ όταν κανείς δεν τολμούσε να τον αναλάβει. Με το ελάχιστο ικανό προσωπικό που βρίσκει τον μετατρέπει σε κερδοφόρο, εκτιμώντας σωστά και τα συμφέροντα των Κινέζων στην περιοχή, αλλά τώρα ανοίγει η όρεξη πολλών. Κάνοντας του τον βίο αβίωτο τον εξαναγκάζουν σε παραίτηση επί ΣΥΡΙΖΑ.
  Οι Κινέζοι δουλεύουν με μακροχρόνιο σχεδιασμό, αλλά φαίνεται ότι δεν κάνουν δώρα. Για τη περιοχή μας ο σχεδιασμός τους περιελάμβανε την αγορά της γραμμής Πειραιάς –Βουδαπέστης (logistic center για όλη την Ευρώπη) και την μετατροπή της σε γραμμή υψηλών ταχυτήτων.
  Πριν γίνει ο διαγωνισμός για τον ΟΣΕ, κάποιος ωθεί τους πρόσφυγες να κάνουν κατάληψη στις γραμμές του ΟΣΕ στην Ειδομένη για δυο μήνες. Οι Κινέζοι είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν τις γραμμές του ΟΣΕ με καλό συμβόλαιο κλεισμένο μάλιστα από τον πρώην αριστερό διευθυντή. Κατόπιν αυτού ενοχλημένοι δεν συμμετέχουν στην δημοπρασία και τον παίρνουν έναντι ευτελούς τιμήματος οι Ιταλοί.
  Το ίδιο και στο Θριάσιο πεδίο. Οι Κινέζοι το χρειάζονται όλο. Αν προκηρυχτούν 600 στρ μόνο, δεν θα συμμετάσχουν και θα το πάρουν  φίλοι των Πασόκων πάλι.

Μια φορά ΠΑΣΟΚ για πάντα ΠΑΣΟΚ…
Εκτός από τον νόμο του Μέρφυ υπάρχει και ο νόμος του ελληνικού παραλόγου, εξίσου σπουδαίος για την Ελλάδα:
Όταν εμφανίζεται κάτι σαν παράλογο στην Ελλάδα, είναι γιατί δεν διαθέτουμε επαρκείς πληροφορίες  για το ποιος επωφελείται παρανόμως.
Όταν πλέον θα υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, θα είναι αργά, δεν θα μπορεί να διωχθεί ποινικά.

Η τελειότης δεν αντιγράφεται…
Ή γιατί ο Κ. Μητσοτάκης τον είχε πάντα άχτι

  Από την στιγμή που άνοιξαν οι πύλες της μέχρι τότε κλειστής σχολής, όλοι όσοι δεν είχαν χρωματισθεί έντονα ως δεξιοί έσπευσαν να δώσουν εξετάσεις και πέρασαν στην σχολή (οι τελευταίοι πέρασαν αργότερα κάπως ανορθόδοξα και κρυφά) γιατί αμέσως αναγνώρισαν τον μεγάλο γητευτή των ανθρώπων.
  Επί μια εικοσαετία το άσπρο ήταν μαύρο και το μαύρο ήταν άσπρο. Η δε ελληνική γλώσσα πρώτη φορά παρήγαγε τόσες πολλές λέξεις που καταλάβαιναν τόσοι λίγοι.
  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σαρώσει την αγορά εργασίας πολιτικών στελεχών και να αναγκαστεί ο  Κ. Μητσοτάκης να οργανώσει την ΝΔ στα πρότυπα του Πασοκ αλλά με τριτοκλασάτα στελέχη, γιατί απλά αυτά μπόρεσε να βρει.
  Αυτό ώθησε τον Κ. Μητσοτάκη σε πραξικοπήματα όπως του ‘90, όταν ανανέωσε ριζικά τον δικαστικό κλάδο, με μόνο προσόν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (ενεργή κάρτα μέλους  ΔΑΠ), καθαρά από πικρία, που τον συνοδεύει από τα μέσα του 1960, και είχε ενισχυθεί ακόμα περισσότερο σ’ αυτή την περίπτωση.
  Θυμηθείτε την επίδειξη δύναμης στις εκλογές των εισαγγελέων πάνω στη εκλογή του Ντογιάκου, για να αντιληφθείτε το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ - πρόβλημα ποιότητας και αφοσίωσης στη Δημοκρατία.
  Αυτή η διαφορά επιπέδου ήταν ολοφάνερη παντού.  Η φανερή αντιγραφή εκ μέρους της ΝΔ, σε οτιδήποτε εμπνεόταν ο ιδρυτής της σχολής και οι κορυφαίοι του μαθητές εμφανής. Στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις μπορούσε να ελπίζει σε νίκη (η ΝΔ) μόνο όταν στην Σχολή είχαν παρεκτραπεί πολύ την προηγούμενη στα θρυλικά πολυάνθρωπα γεύματα που έκαναν.
  Η αμηχανία τους μπροστά στην υπεροχή της σχολής, τους οδήγησε στην χρήση της βίας, γιατί δεν μπορείς εύκολα να ξεφύγεις από το παρελθόν σου.
  Και ο κορυφαίος μάγειρας (Κ. Μητσοτάκης) χρειάζεται τα κατάλληλα υλικά για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
  Και γύρω στο 1995 επιστρέφει ο πραγματισμός με την επίτευξη ανακωχής ανάμεσα σε πράσινους και γαλάζιους νομείς της εξουσίας αφήνοντας στην άκρη την βαρβαρότητα.
  Η συνέχεια είναι περισσότερο επηρεασμένη από το ποδόσφαιρο: Οι μεταγραφές είναι πλέον ελεύθερες
  Μετά τον θάνατο του Καποδίστρια, μια ομάδα φιλικών με τις οικογένειες τους αναχώρησαν από την Πελοπόννησο για την Μακεδονία, απογοητευμένοι που έχασαν για δεύτερη φορά από τους κοτζαμπάσηδες της Πελοποννήσου.
  Ο γράφων προέρχεται από μια από αυτές τις οικογένειες, πάντα πιστός στην αρχή των ΦΙΛΙΚΩΝ: Να μην περιμένουμε από τους ξένους να μας σώσουν, μόνοι μας θα σωθούμε.
Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Παρεπιπτόντως να αναφέρω ότι ο προεδρεύεων για την προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντος ( βλ ενεργειακή αποβιομηχάνιση - κάτάργηση του κάρβουνου ως ενεργειακή πρώτη ύλη- χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας φυσικό αέριο βιομάζα αιολική ενέργεια φωτοβολταικά ανεμογενήτριες υδροηλεκτρικοί ΑΗΣ κλπ ) είναι Κινέζος.

    Η Πράσινη ή Κινέζικη Ενέργεια ήρθε μετας Υγείαν σας εκεί στα ενεργειακά λεκανοπέδια Δυτικής Μακεδονίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.