Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της περιοχής Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ενόψει της ιστορικής επετείου της απελευθέρωσης του Αμυνταίου και της περιοχής, (6 Νοεμβρίου 1912), πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοέμβρη 2016, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.
  

  Παρουσία της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και πλήθος πολιτών της ευρύτερης περιοχής, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Στεφάνου Κ. Τζάνου,  «Ημερολόγιον Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913» και ακολούθησε η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ  «Πορεία  στη  μνήμη» του Χρήστου  Σκούρα.

  Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Τρυφωνόπουλος, Θεολόγος - Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου. Για το βιβλίο μίλησαν: Θεόδωρος Νημάς, φιλόλογος  - δρ Ιστορίας, Πέτρος Μπέσπαρης, φιλόλογος – συγγραφέας και ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας, ενώ για το ντοκιμαντέρ, ο δικηγόρος, Ευάγγελος Ιωαννίδης.

  ΟΙ επετειακές εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο, Κυριακή 6/11, με την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων τα Τ.Κ. Ροδώνα και την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη πόλη του Αμυνταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.