Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στην Πρέσπα…



  Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC Day) 2016, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» ως Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος IPA CBC «Ελλάδα - πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020» οργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης για θέματα αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία του οικισμού Λαιμού του Δήμου Πρεσπών στις 06/10/2016 στις 09:30.
  
  Παράλληλα, θα διενεργηθεί αιμοδοσία στο  Πολυϊατρείο Λευκώνα σε συνεργασία με τον «Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΡΕΣΠΑ», και ώρες 09.00-13.00.
  Οι φιάλες, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε τοπικά νοσοκομεία και στην τοπική κοινωνία.
  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση της αιμοδοσίας και η ευαισθητοποίηση πολιτών για θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και η προβολή των Προγραμμάτων συνεργασίας.
  Η κεντρική ιδέα αυτής της επιλογής είναι ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί, μεταξύ άλλων, πράξη συνεργασίας που φέρνει ακόμη πιο κοντά τους ανθρώπους και κοινωνίες, μια πράξη συνεργασίας για τη ζωή!
  Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC-Day) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών.
  Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.