Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ξύλο με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη – Δεν επέτρεψαν σε πολίτες να παραστούν σε διαδικασία πλειστηριασμού (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η λέξη «ένταση» είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που, επικράτησε χθες Τετάρτη, έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Ειρηνοδικείο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών, με τις αντιδράσεις του κόσμου ενάντια στους πλειστηριασμούς, να λαμβάνουν πλέον τη μορφή κινήματος.
  

  Οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν στους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην αίθουσα του πλειστηριασμού, για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Και αυτό, όπως τόνισαν, προκύπτει με απόφαση του εισαγγελέα.

  Όμως λογάριαζαν χωρίς την αντίδραση του πλήθους, το οποίο επιδόθηκε σε ένα ξαφνικό «ντου» εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, με μπουνιές, κλωτσιές και αντικείμενα, να προσγειώνονται πάνω σε... αστυνομικές ασπίδες, κράνη όποιον αστυνομικό βρισκόταν μπροστά τους.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι πλειστηριασμοί

  Σημειώνεται ότι μόνο την περασμένη Τετάρτη, υπήρξαν στα Ειρηνοδικεία Αττικής δεκάδες πλειστηριασμοί και η καθημερινή ροή συνεχίζεται ακάθεκτη. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περιοχές όπου οι πλειστηριασμοί προχώρησαν δεν ήταν ακριβές, όπως επικοινωνούσε για προφανείς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας η κυβέρνηση.

  Μια ανάγνωση στη σχετική λίστα των πλειστηριασμών εντός Αττικής και Νήσων αποδεικνύει ότι 28 εξ αυτών αφορούσαν το Ειρηνοδικείο Αθηνών, όμως τρεις έγιναν στο «εργατικό» Λαύριο, δύο στη Νέα Ιωνία, τέσσερις στον Μαραθώνα, έξι στο Κορωπί καθώς και σε περιοχές όπως το Ιλιον, η Νίκαια, τα Μέγαρα, το Χαλάνδρι, ο Πειραιάς, οι Σπέτσες.

  Οι περιπτώσεις που υπάρχουν είναι ενδεικτικές: διαμέρισμα στην Αθήνα χάθηκε για χρέος μόλις 10.214 ευρώ. Διώροφη κατοικία στο κέντρο της Αθήνας εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 50.000 ευρώ, ενώ διώροφο διαμέρισμα στο Λαύριο εκποιήθηκε για χρέος 9.996 ευρώ.

  «Πρόκειται ξεκάθαρα για μια χιονοστιβάδα. Για επιχειρηματικά ή άλλα χρέη και για κόκκινα δάνεια χτυπιούνται κατοικίες και είναι μύθος ότι στο στόχαστρο μπήκαν η Εκάλη και οι πανάκριβες βίλες. Ουσιαστικά μπαίνει σταδιακά σε εφαρμογή ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας και το ενδιαφέρον είναι ότι οι πλειστηριασμοί γίνονται στη σημερινή εμπορική αξία, άρα πολύ πιο χαμηλά από την πραγματική αξία των ακινήτων. Αν μάλιστα ο πλειστηριασμός δεν καταλήξει θα γίνεται έως και στα 2/3 της αξίας, με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να χάνουν τα σπίτια ή τα πάγια στοιχεία των περιουσιών τους για ελάχιστα χρήματα», σημειώνει ο δικηγόρος κ. Αναστασόπουλος.

  Σήμερα, ήταν προγραμματισμένο να βγουν στο σφυρί, μόνο από τα ειρηνοδικεία της Αττικής 25 ακίνητα. Πέντε από αυτά αποτελούν πρώτες κατοικίες. Η μία από αυτές, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας βγαίνει στο σφυρί για οφειλή περίπου 26.500 ευρώ.


1 σχόλιο:

  1. Για τα ΜΥΘΙΚΑ ΧΡΕΗ και ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δεν είδαμε κανέναν "οργισμένο" πολίτη να βγαίνει να φωνάζει έξω από λχ πολιτικά γραφεία, σπίτια βουλευτών, - επαύλεις υπουργών, πολυκατοικίες κοματων η καναλαρχών και λοιπών ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ ! Φάγαν κάτι σπρωξιές οι αστυνομικοί που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έγινε το σχετικό σόου και στις επόμενες εκλογές πάλι οι ίδιοι κάνουν ουρές βαράν παλαμακια κουνάν σημαιάκια υπάκουοι σε στημένες δημοσκοπήσεις γλείφοντας και έρποντας στις ποδιές των πολιτικών.

    Το Πάθημα δεν έγινε Μάθημα στον Ελληνικό λαό .Τα ίδια γκαραγκιοζιλίκια βλέπαμε στα "δεν πληρώνω" "όχι στα διόδια" "αγανακτισμένους κατσαρολάδες" "πληγωμένους για τους μετανάστες¨" "απογοητευμένους σε υποσχέσεις πολιτικών" μέχρι πρόσφατα αγροτες να βρίζουν πολιτικούς ( κάθε κυβέρνησης - αποχρώσεως) και μετά ..ΚΑΛΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ .

    Όχι κυρίες και κύριοι το σόου έχει τελειωσει και θα τελειώσει σύντομα απότομα και ΠΟΛΥ ΒΙΑΙΑ ΌΤΑΝ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ....

    Και θα ξεσπάσει΄μεσημέρι την ώρα που δεν θα υπάρχει ούτε ψίχουλο ούτε σταγόνα νερού στο τραπέζι του σπιτιού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.