Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Αναβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας και παραμονή του αστυνομικού τμήματος Βεύης σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα…  Το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία Περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει σαν στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών της περιοχής μας και τη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
  
  Ύστερα από προσωπικές επαφές, θεσμικές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματεία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και συγκεκριμένες τεκμηριωμένες προτάσεις του  Βουλευτή  Φλώρινας, κ. Σέλτσα Κωνσταντίνου σε συνεργασία με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας, το αίτημα για τη διατήρηση του αστυνομικού τμήματος Βεύης ικανοποιήθηκε, καθώς το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την κατάργηση του.
Συγκεκριμένα  το άρθρο 83 του Π.Δ προβλέπει:
1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας, β. Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, γ. Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας, δ. Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου, ε. Αστυνομικό Τμήμα Πρεσπών, στ. Αστυνομικό Τμήμα Βεύης,
ζ. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, η. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής,
θ. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, ι. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Νίκης και
ια. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής.
2. Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην της περίπτωσης στ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Μελίτης του δήμου Φλώρινας και των περιπτώσεων η΄ έως και ια΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Κρυσταλλοπηγής του δήμου Πρεσπών, η δημοτική ενότητα Κάτω Κλεινών του δήμου Φλώρινας και οι χώροι των εγκαταστάσεων των σημείων εισόδου – εξόδου Νίκης και Κρυσταλλοπηγής, αντίστοιχα.

Βουλευτής Φλώρινας
Σέλτσας Κωνσταντίνος

2 σχόλια:

  1. To τμήμα συνοριακής φύλαξης Κάτω Κλεινών έχει έδρα στον ΝΕΟ ΚΑΥΚΑΣΟ. Ο κ. Σέλτσας ξέρει κατά που είναι;;;;; Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν έχει μελέτες και σχέδιο και διαμορφώνει το πρόγραμμα ύστερα από παρεμβάσεις τοπικών βουλευτών;;;;; ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αστυνομικό τμήμα Κάτω Κλεινών δεν σας ενδιαφέρει κ. Σέλτσα ;;;; ή έχετε εκεί λιγότερους ψηφοφόρους;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.