Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ολομερής το σκίζανε, το βράδυ υπογραφόταν - Πολυνομοσχέδιο: 153 «ΝΑΙ» και 10 εκατομμύρια «ΟΧΙ»



Οργή λαού και νυν υπέρ πάντων η καρέκλα και ο μισθός των 7.500 ευρώ!
  Με 153 ψήφους υπέρ, 145 κατά και δύο απουσίες (Άδωνις Γεωγιάδης από Ν.Δ. και Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι) ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο – «λαιμητόμος» που βάζει μια για πάντα ταφόπλακα στο μέλλον του ελληνικού λαού.
  
«Ναι σε όλα» για την καρέκλα
  Αυτοί που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα κάνουν τους δανειστές να χορεύουν πεντοζάλη, ψήφισαν χθές στη Βουλή τη μεγαλύτερη φορολαίλαπα που έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο.
  Τσίπρας και Καμμένος, υποταγμένοι πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών και θυμίζοντας ακριβώς τους προκατόχους τους, Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλο έβαλαν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές και στην αυστηρή εποπτεία του κράτους για τις επόμενες δεκαετίες.
  Οι νέες μνημονιακές δεσμεύσεις απέχουν έτη φωτός από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και από τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης.
  Άραγε, κ. Τσίπρα τι από αυτά που ψηφίστηκε χθες περιλαμβάνονταν στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
  Σε ποια παράγραφο μιλούσατε για αύξηση του ΈΝΦΙΑ;
  Σε ποιο σημείο αναφερόσασταν σε αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα;
  Πού είναι η 13η σύνταξη που τάξατε στους συνταξιούχους;
  Πότε μιλήσατε για κατάργηση του ΕΚΑΣ και δεν το θυμόμαστε;
  Το περίφημο σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» που Τσίπρα και Καμμένος έκαναν σημεία προεκλογικά, μετατράπηκε τώρα και επισήμως σε «κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη».
  Για όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει καν την ευθιξία να ζητήσει ένα συγγνώμη, να κάνει τη στοιχειώδη αυτοκριτική.
  Με ύφος πατερναλιστικό ισχυρίζονται πως σώζουν τη χώρα και δίνουν συγχαρητήρια μεταξύ τους για τη δήθεν «ρύθμιση του χρέους».
  Γελάνε οι Βρυξέλλες με τις δηλώσεις Τσίπρα, Τσακαλώτου και Καμμένου για το χρέος και ξεκαθαρίζουν ότι έγινε απλά μια συζήτηση και τα περί συμφωνίας ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας της κυβέρνησης…

2 σχόλια:

  1. O NOMOS FLORINAS EXEI BOYLEFTES ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εσύ λαέ βασανισμένε,μην ξεχνάς τις υποσχέσεις!Πάλι με χρόνια με καιρούς,πάλι δικά σου θα είναι!Και αν περάσουν άλλα 100 χρόνια τι να κάνουμε,αφού πιστεύουμε σε μπαρούφες!Απορώ με τι θράσσος θα έρθει πάλι ο Βουλευτής Φλώρινας,ο Κωστάκης του λαού,να μας πει πάλι τις αερολογίες του!Η συνταγή μια από τα ίδια!Ξεφτίλες και αυτοί!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.