Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Προφορική αφήγηση και εικαστική δράση: Ένα μολύβι πολλές προβολές…  Το 7ο Φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης διοργανώνει προφορική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών ανθολογημένων από τον Γιώργο Ιωάννου και σκηνικό αναλόγιο μύθων ανθολογημένων από τον Χόρχε Λούις Μπόρχες ενώ φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα, θα αποτυπώνουν στο χαρτί τις εντυπώσεις τους.
  
  Η διαδικασία της εικαστικής δημιουργίας σε ζωντανό χρόνο  θα προβάλλεται πολυμεσικά στην οθόνη για να μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει την πολυπρόσωπη και πολυεπίπεδη διαδικασία δημιουργίας.
  Μια προσπάθεια εξερεύνησης των αυτόματων γραφών που ανασύρονται όταν οι εικόνες των μύθων και των παραμυθιών εισέρχονται στο υποσυνείδητο των ανθρώπων που κρατούν ένα μολύβι και προσπαθούν να εικονοποιήσουν τα αισθητηριακά ερεθίσματα αφηγηματικών  και φωνητικών μοτίβων .
  Αφηγούνται η Ελένη Δημοπούλου και ο Στέλιος Πελασγός.
Μεγάλο αμφιθέατρο Παιδαγωγικής σχολής 13.30 μμ.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΔΗΠΕΘΕ / ΤΕΕΤ- ΠΤΝ  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ομάδα εξωστρέφειας 3ργαστηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.