Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Με σεβασμό στη Σαρακατσάνικη διατροφική κουλτούρα το γεύμα του Προεδρείου Σαρακατσάνων προς τους δημοσιογράφους της Φλώρινας… (ΒΙΝΤΕΟ)



Φίλοι μ’ καλωσορίσατε, φίλοι μ’ κι αγαπημένοι
κοπιάστε στο κονάκι μας να φάτε και να πιείτε

Γλεντήστε τώρα φίλοι μου, χορέψτε τραγουδήστε
αυτόν τον χρόνο τουν καλόν τουν άλλουν ποιος του ξέρει
  

Για ζούμε για πεθαίνουμε, για σι άλλουν τόπο πάμε
και στην υγειά σας φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι…
(Σαρακατσανικο τραγουδι)

  Εναρμονισμένο στη Σαρακατσάνικη διατροφική κουλτούρα ήταν το πλούσιο γεύμα που παρέθεσε το Προεδρείο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας στα ΜΜΕ της Φλώρινας ως ελάχιστη προσφορά για την κάλυψη των εκδηλώσεων του νεοσύστατου Συλλόγου, σε κεντρική ταβέρνα της Φλώρινας.

  Παρόντες στην σύναξη παραδοσιακών γεύσεων ήταν επίσης μέλη του Συλλόγου Σαρακατσάνων Λαγκαδά «Τα σταυραδέρφια» και του Συλλόγου Σιταριάς.

  Ο δραστήριος πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου, Κώστας Μπομπότας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε για τις δράσεις και στο ιστορικό του Συλλόγου.

  Και όπως αναφέρει στους στίχους του ο Θ. Παπακωνσταντίνου …

Γύρω από τούτο το ακούραστο τραπέζι,
που το φαΐ και το πιοτό μας κουβαλά,
τη μέρα κλείσαμε αδυσώπητη μέρα,
με τα διλήμματά της και τις αναποδιές...

  Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το Προεδρείο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρόεδρο του Κώστα Μπομπότα και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.