Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Στην κορυφή της ελληνικής γαστρονομίας τα εστιατόρια «Κοντοσώρος», «Θωμάς» και «Ναουμίδης»…  Οι Χρυσοί Σκούφοι και τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας απονεμήθηκαν, σε μια λαμπερή τελετή την Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία»,στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
  Ανάμεσα τους, συγκαταλέγονται και τρία, από την περιοχή του Αμυνταίου.
  
  Πρόκειται για τον «Κοντοσώρο» στο Ξινό Νερό (14,5/20 - Δημιουργική ελληνική κουζίνα),
τον «Θωμά» στο Σκλήθρο (14/20 – Μακεδονίτικη), και τον «Ναουμίδη» στον Άγιο Παντελεήμονα (14/20 - Κλασική ελληνική κουζίνα).

Εστιατόριο «Κοντοσώρος»
Ιδιοκτήτης: Νίκος Κοντοσώρος
Σεφ: Νίκος Κοντοσώρος
  Ο Νίκος Κοντοσώρος συνεχίζει ακούραστος να παρουσιάζει μοναδικά πιάτα που συνδυάζουν επιλεγμένες πρώτες ύλες, φαντασία και βαθιά γνώση της τεχνικής.
  Η συνεχής ανοδική πορεία του επιπέδου της γευστικής απόλαυσης καθιστά το εστιατόριο σημαντικό πόλο έλξης και αναδεικνύει το γαστρονομικό ενδιαφέρον της περιοχής.
Κορυφαίο πιάτο: Φιλέτο χοιρινό μαγειρεμένο με λιαστή ντομάτα φλωρινέλα.

Εστιατόριο «Θωμάς»
Ιδιοκτήτες: Θωμάς Πάσπαλης, Νϊκος Πάσπαλης
Σεφ: Ελένη Πάσπαλη , Νϊκος Πάσπαλης
  Ο Νίκος Πασπάλης με οδηγό την παράδοση παρουσιάζει πιάτα που αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα αλλά σέβονται ταυτόχρονα τη σύγχρονη γευστική αντίληψη.
  Διακονεί τη μακεδονική κουζίνα, αξιοποιεί τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής και προτείνει γεύσεις μεστές και με βάθος.
Κορυφαίο πιάτο: Τραχανάς με άγρια μανιτάρια.

Εστιατόριο «Ναουμίδης»
Ιδιοκτήτης: Πέτρος Ναουμίδης
Σεφ: Άγγελος Ναουμίδης
  Στις όχθες της Βεγορίτιδας ο «Ναουμίδης» διαπρέπει – και όχι μόνο χάρη στο όνομα που του χαρίζουν τα διάσημα σκευάσματα από πιπεριά Φλωρίνης που παράγει.
  Η κουζίνα εμπνέεται σε σημαντικό βαθμό από τα καλούδια της λίμνης, αλλά ξεφεύγει και προς άλλες, εξίσου ελληνικές κατευθύνσεις.
Κορυφαίο πιάτο: Πέστροφα με πουρέ σελινόριζας και κρέμα λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.